Cinci iranieni, reținuți de polițiștii de frontieră după ce au încercat să intre ilegal în țară

Dată publicare: 16-03-2021 11:31
Dată actualizare: 16-03-2021 11:43


Cinci iranieni, reținuți de polițiștii de frontieră după ce au încercat să intre ilegal în țară

Cinci cetăţeni iranieni au fost reţinuţi de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi în momentul în care încercau să intre în România, informează Agerpres.

Cei trei bărbaţi şi două femei, care aveau intenţia de a ajunge în spaţiul Schengen, au fost capturaţi în baza schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina, potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani.

"În timpul misiunii, au fost depistate pe raza localităţii de frontieră Mihăileni cinci persoane, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor efectuate şi ca urmare a schimbului de date operative între autorităţile de frontieră române şi cele din Ucraina s-a stabilit faptul că persoanele în cauză, cu vârste între 24 şi 39 de ani, sunt cetăţeni din Iran şi au încercat să intre ilegal din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", se precizează în comunicatul STPF.

Cei cinci iranieni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană şi Ucraina, asiaticii au fost preluaţi de autorităţile statului vecin.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO