Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, fără viză. A fost publicat decretul lui Recep Erdogan
Cetățenii români pot călători în Turcia fără viză, în urma unui decret prezidențial anunțat cu ocazia vizitei premierului Marcel Ciolacu la Ankara, a anunțat presa turcă, marți.
Premierul României, Marcel Ciolacu, ajunge la Ankara într-o vizită oficială, în calitate de invitat al președintelui Recep Tayyip Erdogan.
Potrivit publicației TurkiyeNewsPaper, un decret prezidențial publicat în Monitorul Oficial înaintea vizitei a anunțat scutirea de vize pentru cetățenii români care intră în Turcia.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform Agerpres, cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.
Președintele Erdogan îl va primi oficial pe premierul Ciolacu printr-o ceremonie la Complexul Prezidențial. Prima reuniune a Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt România-Turcia va urma unor întâlniri bilaterale. Ulterior, cei doi lideri vor participa la o ceremonie de semnare a unor acorduri și vor susține o conferință de presă comună.
Vizita va coincide cu lansarea regimului de călătorie fără vize pentru cetățenii români care intră în Turcia.
Decretul prezidențial referitor la acest aspect a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Turciei și este în vigoare. Decretul prevede următoarele: "Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și pasajele de tranzit în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională".
Luni, președintele Institutului Yunus Emre, Seref Ates, a anunțat că limba turcă va fi oferită ca un curs opțional de limbă în școlile publice din România în cadrul proiectului "Alegerea mea este turca".
Ates a declarat: "Având în vedere proximitatea geografică a României, asemănările culturale și parteneriatele strategice, Proiectul "My Choice is Turkish" este de mare importanță.”
Școlile de stat din România oferă limba turcă ca un curs opțional din clasa întâi până la sfârșitul liceului.