Cererea lui Mircea Basescu de revocare a arestarii preventive NU s-a mai judecat marti. Procesul va fi mutat la Constanta

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47

Mircea Basescu contesta vehement probele procurorilor anticoruptie care l-au trimis in judecata. Acesta doreste refacerea anchetei.

La numai o zi dupa inregistrarea rechizitoriului la Tribunalul Constanta, fratele presedintelui anunta prin intermediul avocatului ca va cere retrimiterea dosarului la DNA si refacerea anchetei.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit de la rudele lui Sandu Anghel - zis si Bercea Mondial - 250.000 de euro, ca sa il ajute pe interlop sa scape de inchisoare. In rechizitoriul DNA procurorii dezvaluie insa ca fratele presedintelui le-ar fi restituit celor din familia Anghel o suma ceva mai mare: 280.000 de euro. Tot din documente reiese ca cel care a intermediat toata povestea ar fi incasat in total 600.000 de euro, dar nu a pastrat toata suma.

"Desi cei doi inculpati au restituit o parte din banii primiti, acestia l-au asigurat in continuare pe Florin Anghel (fiul lui Bercea Mondial n.r.) ca Sandu Anghel va beneficia de sprijinul lor in vederea obtinerii unei hotarari favorabile", se arata in rechizitoriu DNA.

Fratele presedintelui este arestat deja de patru saptamani, dupa ce au aparut inregistrari in care ar recunoaste ca ar fi facut trafic de influenta. In defavoarea lui sunt si cateva declaratii ale rudelor lui Bercea.

Odata cu trimiterea sa in judecata, Mircea Basescu isi incheie definitiv periplul fortat si restrictiv in Capitala. Fratele presedintelui va fi transferat din centrul de arest al politiei la Penitenciarul Poarta Alba, pentru a putea fi mai aproape de casa, dar mai ales de Tribunalul Constanta, care ii va decide soarta.

Miercuri dimineata, Mircea Basescu se va prezenta in fata unui magistrat din Constanta care va hotari daca il tine sau nu dupa gratii pe parcursul procesului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO