Pana de curent din Capitala s-ar putea repeta de sarbatori. Vinovati sunt hotii de cabluri

Ultima actualizare: 25-10-2012 19:20

Cinci mari cartiere din Bucuresti ar putea ramane fara curent de Sarbatori, pentru ca hotii au furat doua cabluri de inalta tensiune.

Mii de oameni primesc energie electrica printr-un sistem de rezerva. Compania de distributie le recomanda sa "eficientizeze" consumul. Cu alte cuvinte, sa-si scoata din priza aparatele, ca pe vremea comunistilor.

Mai multe pene de curent s-au produs in Bucuresti, dupa ce hotii au furat cablurile. Oamenii au ramas pe intuneric la statia de metrou Tineretului. In acest caz, sistemul secundar alimenteaza doar tractiunea trenului, nu si iluminatul peronului.

Ca sa evite aceste situatii, compania de distributie le recomanda celor care stau in zona de vest a capitalei sa "acorde o atentie deosebita eficientizarii consumului de energie electrica".

Problemele ar putea sa apara in cartierele Militari, Drumul Taberei, Cotroceni, Panduri, dar si in centrul Capitalei. Cei care locuiesc in aceste zone se intreaba ce sa scoata din priza, instalatiile de Craciun sau frigiderul plin de carne?

Intre timp, electricienii puneau la loc cablurile furate acum doua zile.

Spre seara, sefii muncitorilor au revenit cu precizari.

Alimentarea cu electricitate in vestul Bucurestiului s-ar putea intrerupe numai daca vor fi furate si cablurile din sursele de rezerva, spune distribuitorul de energie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO