Angajatele CEC din Zlatna, suspectate ca au furat banii clientilor, au fost duse la audieri. Banca anunta despagubiri

×
Codul embed a fost copiat

Cele doua surori, angajate ale CEC Bank din Zlatna, suspectate ca au furat banii clientilor, au fost ridicate vineri dimineata de politisti si duse la audieri.

Cele doua femei in varsta de 55 si respectiv 47 de ani nu au reusit sa le explice anchetatorilor unde sunt banii. In acelasi timp CEC Bank se pregateste sa-i despagubeasca pe clientii inselati.

Majoritatea pagubitilor sunt oameni in varsta, dar sunt si familii care muncesc afara si isi puneau bani deoparte. Sotii Miclea de pilda au trudit sapte ani in Germania, iar oamenii sperau sa isi cumpere o locuinta. Au aflat cu stupoare ca mai au in cont doar cativa banuti.

Constatin Miclea, pagubit: "Am mers si am verificat si nu mai era nimic in cont. Mai am din 21.000 de euro, 55 de euro. Intotdeauna ma suna acasa si imi spunea ca este in regula, cati bani am, dobanda."

Citește și
protest cec
Protest in fata CEC Bank din Zlatna. Oamenii pagubiti de doua surori angajate cer dreptate. "Sunt lefter, sunt pe drumuri"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Lucreatia Miclea, pagubita: "In afara de 1.000 de euro pe care nu mi-a dat, pe restul avem acte."
Reporter: "Cum se comportau cu dumneavoastra?"
Lucreatia Miclea: "Foaret frumos, nu ne-a dat niciodata nicio banuiala."
Reporter: "Ati avut incredere?"
Lucreatia Miclea: "Da, normal, fiind si de acolo cunoscute."

In total sunt 108 pagubiti. Multi s-au trezit ca banii pe care i-au depus nu au ajuns niciodata in banca pentru ca cele doua surori au eliberat acte fictive.

Profitand de naivitatea unora, suspectele ii convingeau sa se intalneasca in afara bancii ca sa le dea dobanda, sub pretextul ca le fac un serviciu si nu mai stau la coada.

Subcomisar Luminita Prodan - purtator de cuvant IPJ Alba: "Este vorba despre infractiuni de delapidare si inselaciune. Fie sustrageau direct bani din conturile de economii, fie inselau clientii bancii fara a depune banii in conturi."

Femeile sunt banuite ca timp de patru ani au sustras bani din depozitele bancare a peste o suta de clienti, iar prejudiciul in acest caz depaseste trei milioane de lei. Cel mai probabil politistii vor lua masura retinerii pentru 24 de ore pentru cele doua femei. Pana in acest moment, nu au reusit sa le explice anchetatorilor unde sunt banii.

Vineri dimineata, anchetatorii au facut patru perchezitii in Zlatna si in Tauti, unde locuiesc cele doua suspecte. Anchetatorii spun ca in momentul in care clientii mergeau sa depuna anumite sume de bani primeau documente fictive din partea celor doua angajate. In schimb, alti clienti au aflat cu stupoare ca le-au fost golite conturile.

Femeile sunt cercetate penal pentru inselaciune si delapidare si pot sta dupa gratii pana la 7 ani.

Carduri bancare, inscrisuri, documente si tipizate de uz bancar au fost ridicate vineri de politisti de la domiciliile celor doua angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, suspectate ca au creat un prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei unui numar de 108 clienti. Cele doua femei, banuite de savarsirea infractiunilor de 'delapidare' si 'inselaciune', au fost identificate si conduse vineri la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Alba pentru a fi audiate, urmand sa fie luate fata de acestea masuri legale, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

"Totodata, cu ocazia perchezitiilor efectuate la cele patru locatii din Zlatna si Tauti, au fost identificate carduri bancare, inscrisuri, documente si tipizate de uz bancar, care au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor", mentioneaza sursa citata. Cu ocazia perchezitiilor, nu au fost gasite sume de bani.

Cercetarile sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba. Din cercetari a rezultat faptul ca, in perioada 2012 - 2016, angajatele unei agentiei bancare si-ar fi insusit sume de bani, depuse de clientii bancii in conturile personale de depozit, mentioneaza IPJ.

'Totodata, acestea i-ar fi indus in eroare pe unii clienti ai bancii, pentru care nu ar fi efectuat operatiuni de depunere a banilor in cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, insusindu-si banii si eliberandu-le documente care atestau, in mod fictiv, ca sumele de bani au fost depuse in conturile lor si au fost introduse in circuitul bancar' mai mentioneaza sursa citata.

Si reprezentantii CEC Bank deruleaza o ancheta interna la agentia Zlatna, dupa ce mai multe persoane sustin ca au ramas fara bani in conturi, iar in cazul in care se va dovedi ca sunt implicati angajati ai bancii, institutia ii va despagubi pe clientii afectati. "CEC Bank cunoaste situatia creata la agentia Zlatna, judetul Alba, si este in curs o ancheta interna. Banca ofera tot sprijinul autoritatilor in acest caz, iar in situatia in care acestea vor dovedi implicarea salariatilor sucursalei in astfel de acte, Banca va lua masurile care se impun, inclusiv de despagubire a clientilor afectati", au declarat, la sfarsitul lunii august, reprezentantii bancii.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ancheta interna la Politia Locala Braila. Un politist, pozat in timp ce spala masina care apartine directorului adjunct
Ancheta interna la Politia Locala Braila. Un politist, pozat in timp ce spala masina care apartine directorului adjunct

Ancheta interna la Politia Locala Braila dupa ce a aparut pe o retea de socializare, pe contul “Politistii au umor”, o postare in care un politist local spala o masina care apartine directorului adjunct, Dumitru Hahui.

Protest in fata CEC Bank din Zlatna. Oamenii pagubiti de doua surori angajate cer dreptate.
Protest in fata CEC Bank din Zlatna. Oamenii pagubiti de doua surori angajate cer dreptate. "Sunt lefter, sunt pe drumuri"

Zeci de pagubiti s-au adunat in fata filialei CEC Bank, din Zlatna, pentru a-si verifica conturile. Pana la momentul actual, 36 de persoane au depus plangere la Politie.

Metoda prin care doua angajate de la sucursala CEC Bank din Zlatna au furat sute de mii de euro. Pagubitii sunt disperati
Metoda prin care doua angajate de la sucursala CEC Bank din Zlatna au furat sute de mii de euro. Pagubitii sunt disperati

Protestul disperarii la Zlatna, in Alba. Zeci de oameni s-au adunat in fata sucursalei CEC Bank si le-au acuzat pe doua angajate, surori, ca le-au golit conturile si le-au furat sute de mii de euro.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.