Cele doua siameze nascute la Pitesti au doua inimi autonome, sanatoase. Cand ar putea fi separate
Veste nesperata, pentru medicii spitalului Grigore Alexandrescu, dar mai ales pentru cele doua siameze nascute la Pitesti, in a doua zi de Craciun.
Specialistii au descoperit, cu bucurie, ca bebelusii au doua inimi autonome, perfect sanatoase, care bat in acelasi trup firav. Asta inseamna ca au sansa in plus la o viata normala, dupa o eventuala interventie de separare.
O interventie pentru despartirea copiilor, care se prefigureaza peste 6-7 luni, ar ramane centrata pe sectionarea ficatului. Insa, reconstructia vaselor sangvine, pentru fiecare fetita, se anunta o lupta dramatica. Apoi, portiunea dintre torace si abdomen ar ramane fara tesut protector si va fi nevoie de grefe.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reusita operatiei ar fi o premiera pentru Romania, daca ne gandim ca toate celelalte cinci incercari de separare, documentate in tara in utimele trei decenii, s-au soldat cu esecuri.
Un ajutor pretios ar putea veni de la renumitul doctor roman Gabriel Ionescu.
Vestitele siameze Lina si Gherghina Boaru s-au nascut la Botosani in 1982. Marea lor sansa a fost ca desi erau unite in dreptul inimii, de la stern la ombilic, nu au avut niciun organ vital de impartit. In plus, ele au fost operate la sase luni, in Elvetia, de o echipa formata din 28 de specialisti. In prezent, una dintre ele este in tara.
De cativa ani, Lina Boaru munceste in strainatate.
Nasterea siamezelor nascute la Pitesti este, in mod cert, un caz medical de arhiva. Dar tragedia umana s-ar putea transforma, peste cateva luni, intr-o premiera pentru specialistii nostri. Asta, in caz ca separarea s-ar face in tara. Problema interventiei nu este totusi acum una vitala.
Desi fetitele sunt in stare stabila, sa nu uitam ca au fost nascute prematur la opt luni. Au astazi impreuna o greutate de 2 kilograme 700 de grame si trebuie mai intai sa prinda forte si sa ia in greutate, pentru a putea tolera investigatii suplimentare.
Trist este ca, in aceasta lupta grea, micutele sunt deocamdata singure. De cand au fost transferate la Bucuresti, nimeni din familie nu a venit sa le vada si nici nu s-a interesat inca de evolutia lor.