Cele doua siameze din Constanta au fost botezate. Vestea proasta pe care au primit-o parintii: "Nu se poate face nimic"

Ultima actualizare: 15-01-2016 01:39

Povestea celor doua surioare din Constanta, care s-au nascut unite in zona abdominala, ii impresioneaza pe medici si pe toti cei implicati in acest caz.

Siamezele au ajuns la varsta de 3 saptamani si marti au fost crestinate: au primit numele de Stefania si Cristiana.

Pentru prima data de la nastere, parintii au venit la Bucuresti sa le vada. Au aflat de la medici ca fetele lor, din pacate, nu au nicio sansa de separare din cauza ca impart inima, care are multiple malformatii. Fetele sunt in stare grava, dar stabila, internate la Terapie Intensiva, la spitalul Marie Curie.

In incubatorul de la Terapie intensiva Neonatologie, Stefania si Cristiana nu mai sunt numele 188 si 189.

Copilele au fost botezate marti. Parintii lor au venit sa-si vada fetele dupa 3 saptamani de la nastere. N-au apucat sa le vada pana acum pentru ca mama lor a suferit o complicatie si a fost din nou internata, iar acasa tatal a avut grija de ceilalti 4 copii: cel mai mic are numai 2 ani. Intalnirea cu fetitele a fost pe cat de emotionata, pe atat de socanta.

Marcel Avram, tatal: "Ce degetele micute au! Ma asteptam sa fie mai bine, dar cu puterea lui Dumnezeu sa se faca bine sa se insanatoseaca mai repede."

Jana Aurelia Dervis, mama: "Nu-mi inchipuiam ca o sa arate asa cum sunt ele amandoua, nu ma asteptam la asa ceva. Nu ma simt bine cand le vad in starea asta, dar oricum trebuie sa fiu puternica."

Parintii au aflat de la doctori despre starea fetelor si au fost marcati profund de natura malformatiilor.

Catalin Carstoveanu, sef ATI: "Cristina are inima in mod normal asezata, problema e ca aorta ei e ingustata. Stefania are inima intoarsa pe dos si lipita de a Cristinei si toate camerele atriile, sunt 2 venticuli si unul in neregula. Din ce am vazut noi, n-am gasit nicun copil cu inimile lipite in felul asta sa traiasca, n-am vazut niciunul. Acum, cu puterea lui Dumnezeu... Si alti medici care au despartit siamezi au zis ca nu se poate face nimic aici."

Stefania si Cristiana s-au nascut pe 22 decembrie, la maternitatea din Constanta si au sternul, ficatul si inima comune. Sunt un caz unic in lume, spun medicii: malformatia cardiaca de care sufera este foarte grava, iar pana acum, nu s-au gasit solutii, cu toate ca li s-a cerut parerea unor chirurgi renumiti din Italia si Africa de Sud.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO