"Cel mai bine platit bugetar" ar putea fi arestat pentru 30 de zile. Soarta fostei sale sotii este in mainile senatorilor

19-02-2016 10:11

 Fostul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor va ajunge vineri in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

El a fost retinut joi de procurorii anticoruptie si este acuzat ca ar fi primit 300 de mii de euro mita. Daniel Tudor era renumit odinioara ca „bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania”.

Daniel Tudor si-a petrecut noaptea de vineri in spatele gratiilor, dupa ce DNA l-a retinut pentru 24 de ore. Acesta va ajunge in fata judecatorilor de drepturi si libertati de la Instanta Suprema, dupa ce procurorii au cerut si arestarea sa.

Odata cu el ar trebui sa ajunga si Marian Ovidiu, fost secretar general al Senatului, suspectat de trafic de influenta. DNA cere arest la domiciliu pentru acesta.

Daniel Tudor, fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, devenit ulterior vicepresedinte ASF, este acuzat ca a primit 300.000 de euro mita, in 3 transe, prin intermediul lui Marian Ovidiu si al fostei sale sotii, senatorul Doina Tudor.

In schimbul banilor, ar fi musamalizat un control dispus la Carpatica, care s-ar fi aflat intr-o situatie financiara precara si pentru care ASF si autoritatile ar fi trebuit sa dispuna masuri radicale. Acest lucru nu s-ar fi intamplat, afirma surse din DNA, spre satisfactia lui Ilie Carabulea, cel care era considerat stapanul si proprietarul companiei.

Coincidenta sau nu, Carabulea este deja in fata judecatorilor, iar in curand isi va primi sentinta intr-un alt dosar. Ilie Carabulea nu a vrut sa comenteze aceste noi acuzatii.

In ceea ce o priveste pe senatoarea Doina Tudor, lucrurile sunt mai complicate. Avizul facut de DNA a ajuns la Parlament, va intra in comisia juridica si apoi senatorii vor decide daca poate fi adusa si ea in fata judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva.

Comisia juridica va lua luni in discutie cazul Doinei Tudor si va decide daca va da aviz pozitiv sau nu.

Tags: asf, arest, coruptie,


VIDEO PROTVPLUS.RO