Palatul Culturii din Targu Mures, o emblema orasului, s-a ales cu un nou design. Este vorba despre un graffiti realizat pe un perete lateral, la mare inaltime.

Reprezentantii Muzeului Judetean functioneaza in cladirea patrimoniu, asa ca incearca sa rezolve situatia. Deocamdata, "artistul noncomformist" ramane necunoscut.

Reprezentantii Muzeului Judetean din Targu Mures, ajutati de o echipa de salvamontisti, au mers sa analizeze desenul de pe perete. Pentru a ajunge langa graffiti, au fost nevoiti sa iasa pe acoperisul cladirii de langa Palatul Culturii.

Specialistii au testat mai multe solutii de curatare, in incercarea de a inlatura pictura nonconformista.

Soos Zoltan, director Muzeul Judetean Mures: "De pe acoperisul blocului alaturat au facut un grafitti pe partea laterala a Palatului. Din fericire exista solutii care inlatura acest strat de vopsea."

Oamenii din Targu Mures nu au privit cu entuziasm arta urbana de pe cladirea de patrimoniu.

Localnic: "Grafitti gasim peste tot, in toate locurile, pe ei nu ii interseaza unde isi realizeaza aceste productii, pe ei ii intereseaza sa isi satisfaca un principiu al placerii."

Restaurator: "Mi se pare un gest de prost gust, totusi vorbim de o cladire-monument, ar trebui avut mai multe grija, pentru ca e mostenirea noastra a tuturor. Daca vrem sa fim teribilisti, OK, dar nu pe cladiri sau pe alte obiective care tin de patromoniu."

Reprezentantii muzeului au decis ca "lucrarea de arta" sa dispara atunci cand palatul va intra in restaurare. Adica abia anul viitor.

Autorii desenului nu au fost identificati inca. Iar in apropiere nu exista camere de supraveghere care i-ar fi putut surprinde in plin proces de creatie. Reprezentantii muzeului nu au sesizat politia.