Ce vaccin anti-Covid ar prefera Alexandru Rafila, dacă ar putea alege: Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

13-02-2021 15:21


Rafila

Medicul Alexandru Rafila a declarat că, dacă ar putea alege, ar opta pentru vaccinul AstraZeneca, deşi are o eficacitate mai mică

 

 

Aș alege vaccinul AstraZeneca, deși momentan nu mă încadrez în categoria de vârstă recomandată în România, sub 55 de ani, dar cred că acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu.

Chiar dacă are o eficacitate mai mică decât celelalte două, cel puțin așa arată primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală. Eu am fost deja infectat cu coronavirus. Există studii care arată că la persoanele care au trecut prin boală într-un interval de trei până la șase luni s-ar putea să fie suficientă o singură doză, dar încă nu avem o certitudine în acest sens", a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

"Cu Pfizer și Moderna abia de la jumătatea lunii martie vor fi disponibile noi sloturi de programare, eu sper să rămână și atunci la fel de ridicat interesul pentru vaccinare în România. Pe măsură ce a trecut timpul, interesul pentru vaccinare în alte țări a scăzut", a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, recent ales deputat pe listele PSD, este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Este şi reprezentantul României la OMS.

Sursa: Digi24


VIDEO PROTVPLUS.RO