Artistul Ioan Bolborea, care a realizat mai multe sculpturi pentru Primăria Capitalei, acuzat de înșelăciune

13-02-2021 10:21


Artistul Ioan Bolborea, care a realizat mai multe sculpturi pentru Primăria Capitalei, acuzat de înșelăciune

Artistul Ioan Bolborea, care a realizat mai multe monumente pentru Primăria Capitalei, este acuzat de înșelăciune, după ce ar fi folosit pentru executarea acestora materiale de calitate inferioară.

 

Sculptorul Ioan Bolborea ar fi prejudiciat astfel municipiul București cu 18 milioane de lei, arată un comunicat al Poliției Române.

”Ieri, 12.02.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus in aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară intr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune in formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave (11 acte materiale)”, a transmis poliția.

Potrivit oamenilor legii, ”din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2005-2016, suspectul, în calitate de autor/artist a încheiat mai multe contracte cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, prin care s-a angajat sa realizeze mai multe monumente de for public, sculptură din material definitiv bronz, însă acesta ar fi urmărit executarea acestora din materiale de calitate inferioară, cauzând beneficiarului un prejudiciu in valoare totală de aproape 18. 000.000 lei, reprezentând sumele plătite prin aceste contracte”.

 

Mai multe statui, ridicate în vederea expertizării

 

”Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost identificate mai multe bunuri de valoare probatorie printre care o statuetă ce reprezinta "Lupa Capitolina" (Lupoaica), mai multe componente ale unor ansambluri statutare, statuete tip machetă, care au fost ridicate in vederea expertizării, precum si mai multe înscrisuri și sume de bani în lei și euro, toate ridicate în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul a fost condus la audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, care a produs consecințe deosebit de grave”, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: StirilePROTV