Ce tarife au hotelurile pentru animale pe perioada pandemiei. Prețurile au scăzut

Ultima actualizare: 26-07-2020 20:22

Pensiunile pentru animalele de companie sunt și ele afectate de criza sanitară. Sunt doar pe jumătate ocupate, pentru că mulți români nu au mai plecat în vacanță.

Pe lângă pisici și câini, aceste pensiuni găzduiesc și iepuri, papagali sau hamsteri, iar prețurile pleacă de la 50 de lei și pot ajunge la 125 de lei pe noapte.

Când pleca în concediu, Dragoş o lăsa pe Myra, căţeluşa lui, la o pensiune pentru animale. Dar în această vară, şi-a anulat vacanţa.

Dragoș Zarif: "În ultimii doi ani, de când o am, o duceam foarte des la hotel pentru câini. Mai plecăm prin ţară în concedii şi uneori nu ne lăsau cu câini la cazări, aşa că opţiunea era să o lăsăm la un hotel de căţei. Acum, că nu mai plecăm nicăieri şi stăm în casă, nu mai e nevoie să o cazăm la hotel şi stă cu noi."

Iar pensiunile pentru animale nu mai sunt atât de solicitate.

Marius Bugeac, manager hotel animale de companie: "Comparativ cu anul trecut, perioada aceata este destul de pustie. Adică anul trecut pe vremea aceasta eram plini, nu mai aveam loc, dacă era să se facă rezervări, cam cu două-trei saptămâni trebuie sunat înainte. Iar acum pot să zic că suntem între 30 şi 40 la sută ocupaţi."

Luisa Băldean, manager hotel animale de companie: "Rezervări au existat, dar pe parcurs foarte mulţi dintre clienţi noştri au resunat să îşi anuleze inteția de a pleca şi respectiv rezervarea."

Totuşi, cei care au redus preţurile, au clienţi, aşa cum se întâmplă, de pildă, la un hotel pentru animale din Iaşi, amenajat în mijlocul naturii. Pentru câini, stăpânii plătesc 40 de lei pe zi, iar pentru pisici, 25 de lei.

Valentin Butnariu, proprietar pensiune pentru animale: "La pisici am scăzut puţin tarifele, am dat posibilitatea celor care îşi duceau pisicile, în general, în cadrul familiei, să îi lase liberi şi pe ei şi să ne ocupe şi pe noi."

Animalele primesc şi îngrijire medicală, în caz de nevoie. Şi hotelurile şi pensiunile pentru animale au luat măsuri speciale în această perioadă. Triajul şi înscrierile se fac afară, iar camerele şi adăposturile sunt dezinfectate în fiecare zi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO