Ce sanse au soferii sa-si primeasca inapoi banii dati pentru a recupera masina ridicata. "Acum, nu vom mai avea abuzuri"

Ultima actualizare: 29-05-2015 06:55

Dupa ce magistratii au stabilit ca masinile parcate neregulamentar nu se mai ridica, soferii care se lupta sa isi recupereze banii de la firmele private asteapta ca dosarele sa fie solutionate.

Decizia ii ajuta insa doar pe cei care au procese pe rol. Ceilalti, care au platit si n-au mers in instanta, raman cu banii dati pentru ca legea nu se aplica retroactiv.

Domnul Sorin asteapta sa vada daca instanta ii va da castig de cauza si isi va recupera banii pierduti anul trecut, cand i-a fost ridicata masina din sectorul 6.

"M-am dus sa ma tund sambata la 8 dimineata, nu ma asteptam sa se ridice masini. Cand m-am intors, nu mai era. Era prima masina dupa stalpul unde ti se interzicea sa parchezi. Nu deranja nici traficul, nici pietonii", spune Sorin.

Barbatul are de recuperat aproximativ 700 de lei, bani dati firmei de ridicari pentru transportul si depozitarea autoturismului. Dosarul inca se judeca, iar decizia data ieri de instanta suprema ii da mari sperante. Si nu este singurul.

„Am platit 900 de lei degeaba. Am parcat totusi undeva unde nu incomodam traficul, oricum in sectorul 6 nu exista locuri de parcare si da, am vrut sa imi recuperez banii”, spune si Valentin.

Primariile din sectorul 1 si 6 au anuntat ca nu mai ridica autoturisme. In restul sectoarelor din Capitala, operatiunea era sistata de mult.

"In trecut exista o rata mult mai mica de castig a acestor dosare, pentru ca la dosarul cauzei se atasau probe foto. Acum insa prin decizia Inaltei Curti nu vom mai asista la asemenea abuzuri, iar toate procesele care vor fi pe rolul instantelor vor fi solutionate, cred, pozitiv”, explica avocatul Adrian Cuculis.

Firmelor care au ridicat masini au provocat de-a lungul anilor numeroase scandaluri.

Castigurile erau uriase pentru firmele de ridicari. Daca in medie erau sechestrate 7000 de masini pe an, la un cost de 700 de lei, societatea incasa aproximativ un milion de euro. Decizia instantei supreme se va publica in Monitorul Oficial in cel mult 45 de zile. Pana atunci, in Sibiu si Brasov de exemplu, masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO