Ce s-a aflat despre studenta din Iași găsită fără viață în pădure. I-a spus unei colege că merge în zonă
Studenta din Iași, găsită fără viață vineri la marginea unei păduri din oraș, a avut parte de un sfârșit violent, spun medicii legiști. Iar anchetatorii continuă cercetările pentru a stabili dacă a fost vorba despre o crimă sau despre o sinucidere.
Fata se pregătea să devină pediatru și era voluntar în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sfântul Spiridon. Colegii ei sunt șocați, mai ales că era mai mereu veselă și avea note bune.
Tânăra era studentă în anul V la Facultatea de Medicină Generală. Era o studentă eminentă şi un voluntar dedicat.
Ana Olariu, prietena, colega de an: „A dat admitere să intre în Departamentul de Medicină de Urgenţă în decembrie 2019, unde a intrat cu una dintre cele mai mari note, a fost un voluntar foarte dedicat, a venit chiar şi pe perioada pandemiei şi ne-a ajutat, a ajutat cadrele medicale din UPU, era foarte pricepută şi foarte devotată, iubea foarte mult oamenii, în special copiii. Ea va rămâne, mereu, în inimile noastre ca un om bun şi plin de viaţă şi o persoană foarte, foarte faină.”
“Era una dintre cele mai implicate colege ale noastre, era pasionată de Medicină de Urgență, mereu mergea în gărzi și își dorea să ajute cât mai mult pacienții. Nu putem decât să transmitem condoleanțe familiei îndurerate și să sperăm că va ajunge într-un loc mai bun. Drum lin către cer, draga noastră!”, au transmis colegii de grupă.
Student„ în vârstă de 23 de ani a murit sufocată, potrivit legiştilor, în timp ce procurorii care se ocupă de anchetă înclină spre varianta sinuciderii.
Mihaela Apostol, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „A fost identificat cadavrul unei tinere în vârstă de 23 de ani, într-o lizieră de arbuşti din zona Sarărie a municipiului Iaşi. Descoperirea a fost făcută de o colegă, căreia victima îi spusese că se va deplasa în acea zonă.”
Pe reţelele sociale, ea îşi îndemna prietenii virtuali să preţuiască viaţa, să doneze sânge şi să se implice în acţiuni caritabile.
Dr. Ovidiu Alexinschi, psihiatru: „Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în sufletul persoanei respective, atâta timp cât nu a dat niciun semn. Semnele, de multe ori, sunt subtile. În cazul unui suicid, metodele cu violenţă denota şi o hotărâre solidă, subdiacentă. Pregătirea, faptul că a ales sau nu un cadru mai izolat, chiar şi lipsa, uneori, a unui bilet sau a unui mesaj pot fi semne a unei hotărâri unilaterale."
Fata nu are urme de violenţă pe corp şi nici semne că ar fi fost victima unui jaf, precizează anchetatorii.