Ce reguli trebuie respectate la plajă în starea de alertă

Ultima actualizare: 03-06-2020 22:33
Plajă

Pentru că riscul de infectare cu noul virus să fie cât mai mic, autoritățile au impus o serie de reguli, care trebuie respectate de turiștii care vin la mare în perioada stării de alertă.

Patronii de la malul mării trebuie să respecte o serie de reguli impuse de pandemie odată cu deschiderea plajelor. Toate sunt enumerate într-o hotărâre de guvern și detaliate într-un ordin semnat de trei miniștri.

Cum se va face accesul pe plajă
 

Accesul pe plajele turistice se va face pe un culoar semnalizat, diferit de cel folosit la ieșire. Iar la punctele de plată vor fi amplasate bariere pentru a separa spațiul rezervat angajaților și cel public.

În plus, administratorii plajelor trebuie să ia măsuri astfel încât un șezlong să aibă atât în față și în spate, dar și în lateral, o distanță de cel puțin 2 metri.

Cum vor sta oamenii pe plajă
 

Nu este precizat ce se întâmplă cu plajele libere, acolo unde turiștii și localnicii mergeau cu prosoapele sau cearșafurile.

În plus, pe plajă vor putea intra doar atâți clienți câte locuri pe șezlong sunt. Iar cei care vor să fie siguri că prind un loc la soare, vor putea să își facă rezervări online sau telefonic.

Aceste condiții pot fi ușor puse în practică, însă pentru altele este nevoie de suplimentarea personalului, cel puțin o perioadă.

Ce se întâmplă cu barurile de pe plajă
 

Autoritățile recomandă că băuturile și alimentele servite pe plajă să fie preambalate. Însă turiștii nu vor mai avea acces la bar. Angajații vor prelua comenzile și le vor livra fiecărui turist în parte.

Noile reguli sunt valabile deocamdată până la jumătatea lunii iunie, când expiră starea de alertă instituită de președintele României.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO