Pregătiri pe litoral. Primii turiști sunt așteptați la malul marii peste 3 săptămâni.

Ultima actualizare: 25-04-2020 20:49

Vestea că restricțiile impuse de pandemie vor fi ridicate la jumătatea lunii mai, iar hotelurile și parcurile vor fi printre primele spații publice deschise, i-a activat pe cei care au afaceri pe litoral.

 

La malul mării se fac reparații, iar plajele sunt curățate.

Cum virusul ne-a schimbat viața în ultimele luni, și vacanțele vor fi diferite anul acesta. Cuvântul cheie este precauția.

Primii turiști sunt așteptați la malul marii peste 3 săptămâni, în primul week-end după ridicarea restricțiilor. Nu doar amenajările vor fi noi în hoteluri și pe plaje, ci și regulile. Distanța dintre șezlonguri va fi mai mare, iar măștile, obligatorii în spațiile publice închise.

Andrei administrează o plajă și o terasă, la marginea municipiului Constanța. Nu a renunțat la investițiile programate, chiar dacă pandemia a pus turismul într-o situație extrem de dificilă.

Andrei Damian, administrator plajă: ”Să se termine perioada această de criză și să revenim la plajă. Am așezat sezlongurile și umbrelele la o distanță de trei metri între ele și sperăm că va fi în regulă. ”

Pandemia ne obligă la o relaxare... precaută anul acesta, avertizează întreprinzătorii de pe litoral. Dacă nu, riscăm să ne întoarcem în izolare.

Paul Marin, administrator plajă terasă: "Recomandarea mea să respecte legea și cu asta basta. Distanțarea, masca, ce mai ne spune Bucureștiul să facem .. Riscul? Doamne ferește, nici nu vreau să mă gândesc la risc. Să deschid pe 15 mai și undeva pe 15 iulie să zic, tușește unul pe plajă trebuie să închidem. Nu este în regulă, păi mai bine nu mai deschid deloc".

Într-un hotel de la malul marii s-au făcut investiții serioase.

Andrei Trandafir, manager hotel: ”Este vorba despre o reparație capitală cu schimbarea tuturor finisajelor instalațiilor, creșterea gradului de confort. Noi ne dorim cât mai curând să avem primii turiști, însă vreau să subliniez că acest fapt depinde de conformarea cetățenilor României cu distanțarea socială și măsurile de igienă”.

Autoritățile au anunțat că după ce se va încheia starea de urgență, hotelurile pot fi deschise, însă trebuie respectate regulile de igienă și distanțare socială.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!