Ce probleme de sănătate avea Cornelia Catanga. Ar fi avut plămânii afectați în proporție de 90 la sută

Dată publicare: 26-03-2021 17:25
Dată actualizare: 26-03-2021 20:10


Cornelia Catanga, renumita artistă de muzică lăutărească, a murit vineri dimineață.

Familia ei chemase de urgență ambulanța acasă, însă cântăreața nu a mai putut fi salvată. Avea probleme cu inima, o boală gravă de vedere, dar și Covid-19. Primele simptome, febră și dureri de cap, au apărut săptămână trecută, însă cântăreața s-a tratat acasă. În noaptea de joi spre vineri a ajuns la spital, dar a fost prea târziu.

Specialiștii trag din nou un semnal de alarmă și spun că este esențial să cerem ajutor de la primele semne ale bolii. În acest moment sunt 1.364 de pacienți la terapie intensivă, iar, de joi până vineri au murit încă 116 oameni.

În vârstă de 63 de ani, cunoscuta interpretă de muzică lăutărească, a ajuns în jurul orei 5 la Spitalul Universitar din Capitală. Familia, potrivit unor membri, a încercat în primă fază să o ducă pe Cornelia Catanga la un spital privat, însă nu au găsit acolo un loc liber, așa că au sunat la 112.

Cântăreața a fost preluată de o ambulanță în jurul orei 2 noaptea și dusă la Spitalul Universitar din Capitală. Acolo, însă, a făcut stop cardio-respirator, iar medicii nu au reușit să o salveze.

Fiica vitregă a Corneliei: „Am vorbit cu doamna doctor de la salvare la telefon și mi-au spus că trebuie să o ducă la spital, că nu poate respira. Când a ajuns tata la spital au ieșit afară și au spus că au resucitat-o de două ori, apoi au spus că a murit și într-un final că a avut și Covid. Vrem să o ducem și la capelă, așa ne dorim.''

Apropiații familiei spun că medicii ar fi constatat că avea plămânii afectați în proporție de 90 la sută. Se știe că artista suferea și de alte afecțiuni. În vara lui 2019 a suferit un stop cardio-respirator şi avea montat un stent la inimă. Avea și probleme destul de grave cu vederea.

Rudele ei spun că interpreta a început să aibă simptomele unei răceli în urmă cu 10 zile: febră și dureri de cap, însă se trata acasă. Starea ei s-a agravat în ultimele zile, iar când a ajuns la spital, era deja prea târziu.

Artiștii au făcut front comun și vor ajuta familia îndurerată cu înmormântarea. Nu se știe exact în ce condiții se va face. Cornelia Catanga este regretată de mulți fani ai muzicii lăutărești.

Saveta Bogdan, cântăreață de muzică populară: „Eu sunt împietrită de durere. Era o femeie frumoasă, cu un suflet curat, un om deosebit. Era atât de mult iubită de public. Toată lumea zicea că a venit regina muzicii lăutărești. Cânta mult, cânta mereu câte o oră și îi spuneam să cânte mai puțin, că o să obosesească, pentru că noi știam că a avut operație pe inimă.''

Cezar Ouatu, artist: „România, astăzi, a sărăcit dintr-un anumit punct de vedere, artistic, cultural și mai ales pe zona autentică a muzicii lăutărești. Doamna Catanga a fost, este și va rămâne o voce inconfundabilă și o artistă a poporului.''


VIDEO PROTVPLUS.RO