Ce au găsit două surori din Dâmboviţa în cimitir, chiar de Paşte. "Nuţo, nu mai sunt crucile"

Dată publicare: 04-05-2021 17:34
Dată actualizare: 04-05-2021 17:44


Revoltă și indignare printre locuitorii din Onceşti, județul Dâmbovița, după ce mai multe morminte au fost vandalizate chiar de sfintele sărbători.

 

Rudele celor îngropati acolo povestesc că au rămas șocate când au venit să aprindă lumânări și au găsit crucile smulse și aruncate peste gard.

Oamenii bănuiesc un vecin că ar fi fost cel care a produs stricăciunile, dar acesta susține în fața polițiștilor că nu are nicio vină.

Situația scandaloasă s-a petrecut în comuna Voineşti, pe Valea Dâmboviței. Două surori care au mers, de Paște, să le aprinăa lumânări părinților lor la morminte au fost primele care au sesizat că mai multe cruci erau doborâte.

Elena Parghel, reclamantă: ”Eu cu sora mea am venit să tămâiem, să punem lumânări, sora mea, zice ”Nuțo, nu mai sunt crucile lui tata”. Văzui crucea de fier colo și văzui și crucea lui tata aruncată si a mamei, ruptă și aruncată. Ce avea cu fratele meu, avea cu el, dar nu să vină să rupă crucile și să le arunce”.

Reclamantă: ”Am găsit crucea aceasta de fier aruncată peste gard, mai este una acolo de lemn, ale tatălui meu. Când să tămâi și să pun lumânări le-am găsit aici, rupte și aruncate”.

 

Bărbatul acuzat spune că este nevinovat

 

Cele două sunt convinse că actele de vandalism ar fi fost făcute de un vecin cu care fratele lor se află în conflict de mai mult timp, din cauza unui gard.

Costel Răduță, reclamant: ”Sută la sută, eu pe el îl bănui. Eu am un litigiu cu el, cu un gard. Injurii, că face, că drege, că pune o butelie, că ne dă foc”.

Localnică: ”Numai niște oameni fără caracter și fără conștiință ar putea face așa ceva. Nu pot să îmi imaginez de ce și cum au făcut-o”.

Luat la întrebări de polițiști, cel vizat susține că este nevinovat.

Bărbatul bănuit că ar fi vandalizat mormintele din cimitir a fost chemat de polițiști la secție pentru audieri. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările pentru a stabili dacă acesta se face sau nu vinovat de vandalism și distrugere.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO