Act extrem de profanare la Dublin. Ce s-a întâmplat într-o criptă veche de 800 de ani

Ultima actualizare: 26-02-2019 19:57
profanare Dublin

Rămăşitele pământeşti ale unui cruciat îngropat într-o criptă din Dublin au fost profanate, făptaşii decapitând corpul mumificat al bărbatului mort cu circa 800 de ani în urmă şi furând capul acestuia, a informat Biserica Catolică din Irlanda.

Mai multe rămăşiţe pământeşti din biserica St Michan, inclusiv cele ale unei călugăriţe care a trăit în urmă cu 400 de ani, au fost profanate, iar camera unde se aflau mormintele a fost deteriorată, a precizat Biserica.

"Sunt şocat că acest vechi sit funerar a fost vizat şi că rămăşiţele celor care se odihnesc aici au fost profanate
", a declarat Arhiepiscopul de Dublin Michael Jackson, făcând apel la cei care au comis această faptă să returneze capul mumificat.

Potrivit specialiştilor, cruciatul ar fi murit în timpul (sau la puţin timp după) unei cruciade pentru a recuceri Ierusalimul. Din cauza înălţimii sale impresionante, la momentul înmormântării, picioarele sale au fost zdrobite şi îndoite astfel încât rămăşiţele sale pământeşti să poată intra într-un sicriu al criptei de la St Michan.

Biserica, construită în anul 1095, este o cunoscută atracţie turistică. Potrivit unei legende locale, cripta sa l-ar fi inspirat pe autorul romanului "Dracula", Bram Stoker.

Cripta a fost vandalizată în noaptea de sâmbătă spre duminică, a indicat poliţia. Jaful a fost descoperit luni de un ghid care a deschis biserica vizitatorilor, a indicat Biserica Catolică din Irlanda.

Potrivit specialiştilor, capul mumificat s-ar putea descompune dacă este expus la aerul exterior.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO