Ce a păţit un român care nu și-a plătit ratele pentru un televizor cumpărat din Germania


Ultimul update: Miercuri 20 Martie 2019 08:49
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2019 08:41
Categorie: Stiri actuale
bani euro

Un român din Huși, județul Vaslui, va trebui să plătească o amendă uriașă după ce nu a mai plătit ratele la un televizor și un laptop pe care le-a cumpărat dintr-un magazin din Germania.

Iulian M, de 40 de ani, a lucrat o perioadă în Germania și a cumpărat marfă de aproape 3.000 de euro dintr-un magazin din Tuttlingen. Bărbatul a plătit 400 de euro pe loc, urmând să achite diferența în rate, relatează vremeanoua.ro. Românul s-a făcut însă nevăzut, astfel că autorităţile judiciare din Germania au solicitat Ministerului Justiţiei din România să facă demersurile necesare pentru sancționarea acestuia.

În urma analizării documentaţiei înaintate de autorităţile din Germania, judecătoria Huşi a admis, pe 11 martie, solicitarea privind recunoaşterea sancţiunii şi au dispus obligarea bărbatului din Huşi la plata amenii în cuantum de 5.470 de euro, transformată în lei. Deşi a fost citat, acesta nu s-a prezentat în faţa judecătorilor.

“Acum e prin Italia, pe la Napoli, din ce ştim noi. Nu a avut cum sã se ducă la procesul de la Judecătoria Huşi, căci el, în primul rând, nu ştie de proces. Cred că acum vreo 4 ani l-am văzut ultima dată la Huşi. Nu ştim cu ce se ocupă el prin străinătate, munceşte, ca oricare român. E un băiat serios, nu credem ce se spune”, a spus un apropiat.

Bărbatul are un termen de 10 zile pentru a formula “Apel” față de hotărârea Judecãtoriei Huşi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: vremeanoua.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO