”Afacerea” unui bărbat din Râmnicu Vâlcea. Ce a făcut cu un buletin găsit pe stradă


Ultimul update: Miercuri 20 Martie 2019 09:39
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2019 08:11
Categorie: Stiri actuale

Un individ de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea este acuzat că a reușit să obțină mai multe credite folosind buletinul unui bărbat care îl pierduse.

Escrocul, care a adunat zeci de mii de lei, a fost reținut marți, după ce oamenii legii l-au audiat și au percheziționat două locuințe din Târgoviște și Pitești, pe care le folosea ocazional.

Suspectul este recidivist și a mai fost condamnat pentru fapte asemănătoare.

Potrivit anchetatorilor, în urmă cu aproximativ 2 ani, acest individ ar fi găsit o carte de identitate pierdută de un bărbat din localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş. Pentru că i s-a părut că seamănă izbitor cu omul din fotografie, a hotărât să folosească documentul pentru a lua mai multe credite de la anumite instituţii financiare. Cum cel care pierduse buletinul a fost somat să restituie o sumă uriaşă, a mers direct la poliţie.

Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeş: "A păcălit mai multe instituţii financiare, obţinând în acest fel credite în valoare de circa 60.000 de lei. Bărbatul ar fi obţinut credite folosindu-se de o carte de identitate găsită şi de documente falsificate."

Bărbatul a fost dus de autorităţi în apartamentul unui prieten din Piteşti, care a fost percheziţionat. Şi asta pentru că în momentul în care mergea să ia un împrumut, individul dădea ca telefon de contact de la locul de muncă numărul de telefon fix din această locuinţă. Apoi, când reprezentanţii instituţiei financiare sunau să verifice, răspundea chiar el şi spunea că este un angajat model.

Dan Panțoiu, avocat din oficiu: "Omul şi-a recunoscut faptele, le regretă. Ajungea în posesia unui buletin, să zicem al meu sau al dvs, mergea la bancă cu o copie de pe acel buletin, dar pe care punea poza lui şi se trezea omul ale cărei date erau pe cartea de identitate, se trezea executat de bancă, nu ştia de ce!"

Suspectul va fi prezentat miercuri în fața magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru mai multe acuzaţii, printre care înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale sub semnătură privată şi uz de fals. În trecut a fost condamnat pentru fapte asemănătoare. Acum riscă să stea în spatele gratiilor cel puţin 10 ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un escroc a strans bani in numele unui copil grav bolnav. Cum il puteti ajuta pe Andrei
Cum a reușit un escroc israelian să păcălească tinere scandinave cu milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO