Ce a păţit un bărbat care a ieşit noaptea să ia pâine. 1.700 de oameni, prinşi de poliţie
Peste 1.700 de oameni nu au înțeles nici acum cât de gravă este situația și nu au respectat interdicțiile de circulație impuse noaptea, prin ordonanță militară.
Drept urmare, polițiștii și jandarmii i-au amendat. Fiți foarte atenți însă, pentru că de miercuri, acțiunile de control se vor desfășura și ziua. Cu alte cuvinte, dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă pentru mâncare sau urgențe medicale, trebuie să aveți în buzunar o declarație pe propria răspundere.
O puteți scrie și de mână, iar hârtia trebuie să conțină datele din buletin, motivul deplasării, traseul, data și semnătura.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cu o zi înainte de decizia luată la nivel național, autoritățile din Maramureș anunțaseră deja că vor aplica interdicțiile și pe parcursul zilei.
Nicolae Ungur, prefect Maramureș: „Am văzut că acele recomandări nu sunt respectate. Mă rog, au fost luate la modul așa foarte ușor, la noi nu se întâmplă nimic, noi nu pățim nimic."
Pe lângă restricțiile de circulație, hotărârea autorităților locale din Maramureș prevede că persoanele de peste 60 de ani vor putea merge la cumpărături doar între orele șapte și 11.
Interzicerea circulației fără motiv întemeiat nu se va aplica doar în Maramureș, ci în toată țara. Din păcate, mulți nu au înțeles cât de rapid se transmite Covid-19 și în ciuda măsurilor care au intrat în vigoare luni seară la ora 22, au ieșit noaptea pe stradă, fără să aibă o urgență. Doar în București polițiștii au amendat până la ora șase dimineața 188 de persoane cu sume cuprinse între 100 și 5.000 de lei.
Persoanele care se deplasează în interes profesional au nevoie de o adeverință de la angajator. Pentru deplasări considerate urgente este nevoie de o declarație pe proprie răspundere care trebuie completată cu datele personale, iar apoi descrisă urgență.
Atenție, dacă spuneți că nu cunoașteți legea, nu scăpați de amendă.
Polițist: „Cunoașteți ordonanța militară?”
Șofer: „Nu.”
Polițist: „Prezentați documentele.”
Șofer: „Am greșit cu ceva?”
Polițist: „Nu ați greșit. Trebuia să cunoașteți că între 22.00 și 6.00 e interzisă circulația.”
Șofer: „Dar voiam să merg să-mi iau pâine.”
Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj: „Conform prevederilor legale sancțiunile contravenționale sunt între 100 și 5000 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 70.000 pentru persoanele juridice."
Trebuie să știți că nu e nevoie neapărat de o declarație tipărită. Puteți scrie una de mână, pe care o semnați. Nu uitați să treceți data înainte să ieșiți din casă.
Grav este că încă 22 de români aflați în izolare au fost prinși de polițiști pe stradă, fără să le pese că ar putea fi infectați și în felul acesta ar putea răspândi boala.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!