Ce a păţit un bărbat care a ieşit noaptea să ia pâine. 1.700 de oameni, prinşi de poliţie

Ultima actualizare: 24-03-2020 19:45

Peste 1.700 de oameni nu au înțeles nici acum cât de gravă este situația și nu au respectat interdicțiile de circulație impuse noaptea, prin ordonanță militară.

Drept urmare, polițiștii și jandarmii i-au amendat. Fiți foarte atenți însă, pentru că de miercuri, acțiunile de control se vor desfășura și ziua. Cu alte cuvinte, dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă pentru mâncare sau urgențe medicale, trebuie să aveți în buzunar o declarație pe propria răspundere.

O puteți scrie și de mână, iar hârtia trebuie să conțină datele din buletin, motivul deplasării, traseul, data și semnătura.

Cu o zi înainte de decizia luată la nivel național, autoritățile din Maramureș anunțaseră deja că vor aplica interdicțiile și pe parcursul zilei.

Nicolae Ungur, prefect Maramureș: „Am văzut că acele recomandări nu sunt respectate. Mă rog, au fost luate la modul așa foarte ușor, la noi nu se întâmplă nimic, noi nu pățim nimic."

Pe lângă restricțiile de circulație, hotărârea autorităților locale din Maramureș prevede că persoanele de peste 60 de ani vor putea merge la cumpărături doar între orele șapte și 11.

Interzicerea circulației fără motiv întemeiat nu se va aplica doar în Maramureș, ci în toată țara. Din păcate, mulți nu au înțeles cât de rapid se transmite Covid-19 și în ciuda măsurilor care au intrat în vigoare luni seară la ora 22, au ieșit noaptea pe stradă, fără să aibă o urgență. Doar în București polițiștii au amendat până la ora șase dimineața 188 de persoane cu sume cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

Persoanele care se deplasează în interes profesional au nevoie de o adeverință de la angajator. Pentru deplasări considerate urgente este nevoie de o declarație pe proprie răspundere care trebuie completată cu datele personale, iar apoi descrisă urgență.

Atenție, dacă spuneți că nu cunoașteți legea, nu scăpați de amendă.

Polițist: „Cunoașteți ordonanța militară?”

Șofer: „Nu.”

Polițist: „Prezentați documentele.”

Șofer: „Am greșit cu ceva?”

Polițist: „Nu ați greșit. Trebuia să cunoașteți că între 22.00 și 6.00 e interzisă circulația.”

Șofer: „Dar voiam să merg să-mi iau pâine.”

Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj:Conform prevederilor legale sancțiunile contravenționale sunt între 100 și 5000 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 70.000 pentru persoanele juridice."

Trebuie să știți că nu e nevoie neapărat de o declarație tipărită. Puteți scrie una de mână, pe care o semnați. Nu uitați să treceți data înainte să ieșiți din casă.

Grav este că încă 22 de români aflați în izolare au fost prinși de polițiști pe stradă, fără să le pese că ar putea fi infectați și în felul acesta ar putea răspândi boala.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!