CCR a INVALIDAT referendumul. Traian Basescu ramane presedintele Romaniei si revine la Cotroceni

Ultima actualizare: 31-10-2012 08:45
Traian Basescu, Curtea Constitutionala - COVER

Judecatorii Curtii Constitutionale au pus capat crizei politice din Romania si au decis sa INVALIDEZE referendumul organizat pe 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

In aceste conditii, Traian Basescu ramane presedintele Romaniei si urmeaza sa se intoarca la Cotroceni, in locul presedintelui interimar Crin Antonescu.

Conform rezultatelor oficiale ale Biroului Electoral Central, participarea la referendumul din 29 iulie a fost de 46,24%, iar dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat impotriva.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, in cazul in care CC invalideaza referendumul, singura solutie constitutionala este intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni, "la masa bucatelor". "Daca maine (n.r. marti) sase dintre judecatorii CC decid sa invalideze referendumul nu exista decat o singura solutie constitutionala, chiar daca este o solutie nedreapta pentru majoritatea absoluta a romanilor, pentru 8,5 milioane de romani, si anume domnul Basescu se intoarce la masa verde, cum a zis ca nu vrea, se intoarce la masa verde, la masa bucatelor de la Cotroceni. Alta solutie nu exista", a spus Victor Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca va mai incerca o mediere, o discutie cu Traian Basescu, premierul a precizat ca nu intentioneaza sa faca acest demers din cauza experientelor anterioare. "Eu sunt patit cu dialogul", a spus Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO