Nu a incatusat o pacienta agitata si era sa plateasca cu viata. Un asistent, injunghiat in piept


Ultimul update: Joi 30 August 2012 06:26
Data publicarii: Luni 20 August 2012 12:51
Categorie: Stiri actuale

Un incident deosebit de grav s-a petrecut, luni dimineata, la Satu Mare. Un asistent medical a fost injunghiat in piept de o pacienta bolnava de schizofrenie, ale carei rude chemasera o ambulanta in ajutor.

Femeia suferise o criza si devenise periculoasa. Lama cutitului i-a patruns asistentului aproape 10 centimetri in piept. Dupa ce a fost transportat de urgenta la spitalul judetean, i s-au facut primele investigatii, iar apoi a ajuns pe masa de operatie.

Se pare ca unul dintre plamani i-a fost perforat. Medicii care il ingrijesc spera totusi ca barbatul de 31 de ani sa treaca cu bine de aceasta incercare. El a fost injunghiat de pacienta intr-un moment de neatentie al celor adunati in fata portii. Nici politistii care erau de fata nu au apucat sa intervina. De altfel, nimeni nu a banuit ca femeia avea un cutit in buzunar. Cand a vazut ca asistentul medical vrea sa o conduca spre ambulanta, l-a scos fulgerator si a lovit. Ambulanta fusese chemata de fiul ei, disperat ca mama lui suferise o noua criza.

Fiul femeii, care locuieste impreuna cu ea, s-a speriat cand a vazut cat de agresiva devine. Nici cei de la ambulanta nu au vrut sa intervina fara prezenta politistilor. O patrula a ajuns acolo, insa n-a reusit sa impiedice atacul neasteptat. In apararea lor, oamenii legii spun ca i-au propus asistentului sa o incatuseze pe pacienta agitata, insa el a considerat ca asta i-ar agrava starea. In scurt timp, avea sa-si regrete decizia.

Dupa ce a fost dusa la sediul politiei si audiata, pacienta a fost preluata de o ambulanta care a dus-o la sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean. Este putin probabil sa faca inchisoare, in schimb, va ramane internata multa vreme de acum inainte.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO