Cazul polițistului împușcat mortal. Reacția lui Carmen Dan, după ce i s-a cerut demisia


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 17:27
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 13:44
Categorie: Stiri actuale

În mai puţin de o săptămână, este cerută din nou demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

De această dată, o solicită sindicaliştii din poliţie, scandalizaţi de incidentul armat din Timiş, în urma căruia un agent în misiune a murit împuşcat de un individ urmărit internaţional.

A fost o dimineață agitată la Minsterul de Interne, unde de la prima oră a sosit și șeful Poliției Române, Ioan Budai, iar în ultima oră mai mulți polițiști au venit să protesteze și să îi ceară demisia ministrului Carmen Dan. Se întâmplă după incidentul de duminică, în care un polițist de la o secție locală a murit, după ce a fost împușcat de două ori de un individ extrem de periculos pe care ar fi trebuit să îl prindă.

Sunt mai multe întrebări după acest eveniment. Una dintre ele ar fi de ce, după o misiune atât de periculoasă, au fost trimiși doar patru polițiști – doi dintre ei de la investigații criminale și doi de la secția rurală din localitate. O altă întrebare ar fi de ce ultimii doi polițiști nu au purtat vestă antiglonț, chiar dacă nu aveau una la secția de poliție, nu au primit altele nici de la șefii din poliției.

Șeful Poliției Române a spus că operațiunea de duminică a fost coordonată defectuos; nu au fost respectate procedurile. Acolo ar fi trebuit trimise echipe de la SIAS și SAS.

Ioan Buda, inspector general al Poliţiei Române: „În primul rând, discutăm de organizarea acțiunii. A fost organizată defectuos: o să vă explic la momentul oportun. E important să îl prindem pe criminal.”

Carmen Dan, ministrul de Interne: „Sinicaliștii îmi cer demisia ori de câte ori pot să profite de ocazie. Eu nu mă scuz și nu fug de responsabilitate, dar cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist care pleacă în misiune.”

Răspunsul ministrului de Interne vine după ce mai multe sindicate de poliție i-au cerut să demisioneze. Acestea spun că ministrul are o vină, pentru că poliția nu este finanțată suficient, nu există mijloace de protecție pentru polițiști, nu au dotări cu care să intervină. Spuneau sindicaliștii că intervenția seamănă cu una din anii ’70. Rămân multe de stabilit. În continuare, în Timiș și în țară este căutat individul care a împușcat mortal un polițist duminică.

Este alertă maximă în tot judeţul Timiş, după incidentul sângeros în urma căruia un poliţist de 43 de ani a fost ucis în misiune în timp ce încerca să prindă un individ, condamnat pentru tâlhărie. Căutările au fost reluate luni dimineaţă şi participă la acţiuni inclusiv forţe speciale din Capitală.

Individul, deosebit de periculos, a fost căutat şi cu elicoptere de peste 200 de agenţi şi jandarmi în zona oraşului Recas. Pe de altă parte, şeful Poliţiei Române a declarat luni că operaţiunea a fost organizată defectuos de IPJ Timiş.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Recidivistul care a ucis un polițist este căutat de sute de agenți. Ce pistă au anchetatorii
Ucigaşul poliţistului din Timiş, căutat în continuare. Ar fi fugit într-un cimitir
Klaus Iohannis, reacție după ce un polițist din Timiș a fost ucis de un fugar
VIDEO PROTVPLUS.RO