Recidivistul care a ucis un polițist este căutat de sute de agenți. Ce pistă au anchetatorii


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 17:32
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 12:41
Categorie: Stiri actuale

Au trecut mai bine de 24 de ore de când poliţistul din Timiş a fost împuşcat, iar asasinul este şi acum de negăsit.

Căutările au fost reluate luni dimineaţă, iar la operaţiuni participă sute de poliţişti din mai multe judeţe, dar şi luptători SIAS. Poliţistul a fost omorât când încerca să îl prindă pe individul condamnat pentru tâlhărie.

Ionel Marcel Lepa este cea mai căutată persoană în acest moment şi este considerat deosebit de periculos. Potrivit unor surse din anchetă, individul este înarmat cu un pistol de provenienţă sârbească, pe care l-ar fi cumpărat de pe piaţa neagră, cu o sută de euro. Mai mult decât atât, poliţiştii ar fi găsit şi alt tip de armament, care îi aparţine tot lui.

Între timp, cei care îl caută ar fi descoperit pete de sânge într-o casă din Remetea mare, la doar câţiva kilometri de locul crimei. Este luată în calcul şi varianta ca asasinul să fie ajutat de un amic şi este posibil să fi fugit împreună.

CITEȘTE ȘI: Recidivistul care l-a împușcat mortal pe polițistul din Timiș are un cazier de 6 pagini

Pe de altă parte, la inspectoratele de poliţie din ţară au fost ţinute luni momente de reculegere pentru poliţistul de 43 de ani, împuşcat mortal.

Sute de poliţişti participa şi luni la căutări, inclusiv în localităţile de lângă Izvin. Filtrele au rămas însă active pe tot timpul nopţii şi au fost monitorizate toate autoturismele care au trecut prin acea zonă. Inainde de a fugi, Ionel Marcel Lepa a ameninţat cu pistolul şi un localnic. Încerca să îi ia maşina ca să se facă nevăzut.

Martor: "A intrat cineva în curte. Noi am crezut că poate e cunoştinţă de-a lor. Face: merge maşina, merge maşina? M-am dus la el: mă mergi afară că nu te cunoaşte nimeni. O scos pistolul, avea pistol, zice dă cheile! N-am nicio cheie, nu stau aici. S-o urcat în asta n-o pornit, o tras de uşa microbuzului, s-a dus în garaj, o împins-o pe asta, o dat cu spatele. Atunci o apărut un poliţist, o tras un foc spre el, apoi o intrat aici unde suntem noi. O tras trei focuri, i-o spart geamul, s-a dat jos din maşină şi a luat-o prin grădină."

Doar câteva minute au durat aceste scene. Apoi individul a dispărut, prin spatele casei. Autorităţile au intrat în alertă maximă, la scurt timp.

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi au periat centimetru cu centimetru, pe o rază de câţiva kilometri. Au găsit urme de sânge într-un cimitir, însă de acolo, câinii care ajută la căutări i-au pierdut urma.

Individul dat în urmărire generală fusese condamnat pentru tâlhărie în aprilie 2018. Poliţiştii l-au căutat iniţial în zona localităţii Izvin, la marginea oraşului Recaș.

Individul s-a ascuns în casă. Poliţiştii l-au văzut şi au încercuit locuinţa, însă individul a încercat să fugă pe geam, moment în care a împuşcat 2 poliţişti.

Unul dintre ei a murit pe loc iar cel de-al doilea are o rană la picior. Infractorul a reuşit să scape şi este căutat peste tot.

Între timp, în cadrul IPJ Timiş a fost declanşată şi o anchetă internă pentru a stabili dacă modul de intervenţie şi operaţiunea de căutare s-au desfăşurat corespunzător.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO