Cazul de la DSP Suceava, legat de vaccinarea fictivă a unui angajat care a murit de Covid, a ajuns la Parchet
Anchetă de amploare la Direcția de Sănătate Publică din Suceava. Un angajat este bănuit că s-a vaccinat fictiv, iar o asistentă, colega lui de birou, i-ar fi introdus datele în sistem.
Cazul a ieșit la iveală după ce angajatul DSP a ajuns în stare gravă la spital, bolnav de Covid, și a murit în câteva zile. Asistenta a dat joi declarații în fața anchetatorilor.
Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, era referent la Direcția de Sănătate Publica din Suceava. A ajuns la spital la începutul lunii, după ce o săptămână se tratase singur acasă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Acum patru zile a murit. Medicii au bănuit că nu este vaccinat, când au văzut că starea lui de sănătate se deteriorează prea repede, inexplicabil, spune ei, pentru un pacient care ar fi primit serul anti-COVID.
Dan Teodorovici, Spitalul Județean Suceava: "A spus că s-a vaccinat. Pe foaie era Pfizer, două doze".
După moartea bărbatului, la locul lui de muncă au început anchete. Se verifică dacă o asistentă l-a ajutat să obțină certificatul fals de vaccinare.
Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt DSP Suceava: "S-a descoperit că colega de birou a pacientului, împreună cu el, erau singuri care aveau acces la introdus date în RENT privind vaccinarea. DSP i-a interzis accesul în continuare la RENT și a sesizat IPJ".
Ionuț Eupureanu, Poliția Suceava: "Verificările vizează suspiciuni cu privire la procesul de vaccinare la nivelul DSP Suceava".
Asistenta care l-ar fi ajutat pe bărbat să obțină certificatul de vaccinare fals a fost chemată la Parchet.
Ana Panciuc, purtător de cuvânt Parchetul de pe Lângă Judecătoria Suceava: "Există suspiciunea că ar fi falsificat un certificat de vaccinare. Dosarul este deschis pentru fals intelectual. Cercetări se efectuează doar în rem, nu există persoane care să aibă calitate în dosar".
Potrivit autorităților, aceasta este prima anchetă oficială într-un caz cu un pacient care susține că s-a vaccinat, însă evoluția ulterioară a bolii a indicat că n-ar fi fost imunizat.