Cazul Țundrea. Gheorghe Avram, eliberat după 5 ani de închisoare: "Vreau să uit că sunt român"

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 20 Septembrie 2017 11:31
Categorie: Actualitate

Gheorghe Avram, eliberat după ce a executat 5 ani din pedeapsa de 25 de ani susține că este nevinovat și că justiția a greșit și în cazul său precum s-a întâmplat în cazul lui Marcel Țundrea.

Gheorghe Avram a fost eliberat după ce a executat 5 ani de închisoare. El a fost condamnat la 25 de ani de detenție pentru uciderea în 1992 a unei minore de 14 ani, crimă pentru care Marcel Țundrea a fost închis pe nedrept timp de 12 ani.

„Sistemul din România a făcut în aşa fel încât să mă scoată vinovat de 100%. Sistemul este de vină. A greşit şi în cazul Ţundrea, dar şi în cazul meu. ADN este o probă, dar nu şi în cazul meu. Eu le-am dat probe la anchetatori şi s-a reconstituit un nou dosar. În vechiul dosar era ca probă AB 4 (n.r.-grupa de sânge a criminalului căutat) şi s-a construit noul dosar cu A2. Eu susţin că este vorba de o eroare şi în cazul meu. Eu nu am comis fapta. Puteam să spun oricând că eu sunt autorul, pentru că fapta este consumată, dar nu am făcut asta” a declarat el intr-un interviu, relatează Adevărul.

Avram vrea să plece din România: „Voi părăsi ţara. Dacă pot, voi uita că sunt român. Nu se mai merită să trăieşti într-o ţară ca România“.

Potrivit unor surse judiciare, decizia de liberare condiționată a fost motivată de vârsta deținută și cumularea pedepsei pentru crima din 1992 cu alte pedepse aferente unor alte condamnări pe care le-a mai avut Gheorghe Avram, relatează Agerpres.

A facut 12 ani de puscarie si a murit. Adevaratul asasin gasit abia acum

Gheorghe Avram a fost găsit responsabil pentru crima din 1992 după ce anchetatorii au apelat la o constatare tehnico-științifică genetică, ce a confirmat faptul că profilul genetic al lui Gheorghe Avram este identic cu profilul genetic extras din probele prelevate de pe corpul fetiței.

Procurorii au realizat o nouă expertiză ADN, menită a aduce lămuriri suplimentare în cauză, care a arătat existența unui ''profil genetic unic complet aparținând unei persoane de sex masculin''.

În anul 1992, Mioara Gherasie de 14 ani din localitatea Pojogeni a fost violată și apoi ucisă. Anchetatorii din județul Gorj l-au reținut atunci pe Marcel Țundrea ca autor al faptelor, el fiind condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 12.

În anul 2004, în baza unei cereri de revizuire formulată de Țundrea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moța, a cerut efectuarea testului ADN.

Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Țundrea, care a reușit să iasă din pușcărie, el susținându-și mereu nevinovăția și indicându-l pe adevăratul autor încă de la începutul anchetei, Gheorghe Avram.

În anul 2007, Marcel Țundrea a murit din cauza bolilor contractate în închisoare, decesul său survenind înainte ca judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție să pronunțe sentința definitivă de nevinovăție.
 

Decizie șoc în România: autorul crimei pentru care Țundrea a stat închis nevinovat 12 ani, eliberat după 5 ANI

Decizie șoc în România: autorul crimei pentru care Țundrea a stat închis nevinovat 12 ani, eliberat după 5 ANI

VIDEO PROTVPLUS.RO

Elicopter SMURD

Doi muncitori ai Complexului Energetic Oltenia, răniţi după ce s-au electrocutat la un panou electric

Descoperirea făcută de câțiva muncitori din Reșița, care săpau cu un buldoexcavator

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, strânse din zona barajului Bicaz

Avioanele de luptă F16, cumpărate din Portugalia, cele mai apreciate la Ziua Aviației

S-a sacrificat pentru a nu se prăbuși peste mulțime. Mărturisirea soției pilotului Florin Rotaru

Scandal pentru un sfert din teritoriul României. Guvernul a schimbat prin OUG cum este administrat

Elan Schwartzenberg

Căutat pentru corupție, Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare pe numele său

Arest la domiciliu pentru fiul de judecători care a provocat accidentul în care i-a murit iubita

”Vânătoarea” vânzătorilor ambulanți de ciuperci. Marfa din piețe, confiscată

Crescători de oi, înșelați cu 110.000 de lei. Trei tineri au luat 700 de animale gratis

A înjunghiat lângă inimă un tânăr care l-a certat că făcea mizerie. Pedeapsa primită

Femeie din Arad, atacată în casă de doi bărbați. Au legat-o și au plecat cu 10.000 de lei