Caz șocant în Capitală. Un bărbat a pătruns noaptea în locuința unei tinere, a violat-o și a jefuit-o

Ultima actualizare: 22-09-2020 13:39

Un bărbat de 40 de ani acuzat că, la începutul lunii septembrie, a intrat noaptea, mascat, într-o locuinţă, a violat o tânără şi i-a luat banii, iar câteva zile mai târziu, sub ameninţare, a furat bijuteriile altei persoane, a fost reţinut.

”Ieri, 21 septembrie 2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale au reţinut un bărbat de 40 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi tâlhărie în formă calificată”, anunţă Poliţia Capitalei, scrie News.ro.

În dimineaţa de 3 septembrie, în jurul orei 05.30, prin apel 112, poliţiştii au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa, majoră, în timp ce se afla singură în locuinţa familiei, a fost agresată sexual şi i-au fost sustraşi banii, de către un bărbat necunoscut, care purta mască.

Cazul a fost preluat de către Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, iar din primele date a rezultat că bărbatul ar fi pătruns în apartamentul situat la etajul 1, prin escaladarea unei ferestre ce fusese lăsată deschisă, unde prin ameninţarea cu un obiect ascuţit ar fi agresat-o sexual şi deposedat-o de o sumă de bani pe victimă.

Ulterior, în după amiaza de 7 septembrie, la o subunitate de poliţie s-au prezentat două persoane, soţ şi soţie, care au reclamat faptul că în noaptea de 5/6 septembrie, un bărbat necunoscut a pătruns în locuinţa unei rude apropiate, apartament situat la parter şi a deposedat victima, prin ameninţare cu un obiect ascuţit, de bijuteriile pe care le purta.

Şi acest caz a fost preluat de către Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, iar din coroborarea datelor s-a conturat ipoteza că în ambele situaţii ar fi vorba despre unul şi acelaşi bărbat.

”Din exploatarea materialului probator a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 40 de ani, cunoscut cu preocupări infracţionale, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate. Astfel, în după-amiaza de 21 septembrie, bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar la adresa unde locuia a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă”, relatează poliţiştii.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată (două acte materiale), cu bărbatul de 40 de ani în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO