Pățania unor bătrâni din Mureș. Cum i-au ajutat pe polițiști să prindă doi hoți

Dată publicare: 02-07-2020 17:42
Dată actualizare: 02-07-2020 17:42


Doi bătrâni din județul Mureș s-au trezit cu hoții în casă, la miezul nopții. Aceștia au reușit să îi înfrunte, dar nu i-au putut opri. Totuși, în învălmășeală creată, unul dintre suspecți și-a pierdut un pantof în locuința victimelor.

Aproape ca-n povestea Cenușăresei, pe baza acestei probe, polițiștii i-au găsit pe făptași la numai câteva case distanță.

Cei doi soți, de 78 și 76 de ani, din Sâmpetru de Câmpie, au trecut prin clipe de groază. Hoții au râvnit la alimentele din frigider și vinul din beci, dar unul dintre ei a dat nas în nas chiar cu stăpânul casei. Gazda i-a ținut piept celui ce încerca să fugă cu prada.

Păgubită: ”A ieșit cineva și a fugit în fața casei. A zis: mă, ăsta e hoț. Din brațe nu a lăsat carnea și brânza  I-a căzut pantoful, al meu l-a apucat, nu a lăsat papucul din mână.”

Lupta a continuat preț de câteva minute bune.

Păgubit: ”Când să iau pantoful, să am ca mărturie, el iară era deasupra mea. Ne-am trântit, era pe mine am picat într-un genunchi...”

După toate aceste peripeții, bătrânul s-a ales cu mâna ruptă, dar și cu pantoful unuia dintre intruși drept probă. Îndată ce familia a anunțat poliția, acest detaliu s-a dovedit hotărâtor în anchetă.

Emilia Farcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș: ”O persoană de 17 ani și o alta de 48 de ani sunt bănuiți de furt. Au fost reținuți pentru 24 de ore.”

Cei doi suspecți sunt cercetați penal și riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Tags: hoti, mures, politie, pantof,


VIDEO PROTVPLUS.RO