Gheorghe Dincă, pus sub acuzare pentru omor calificat după ce și-a recunoscut crimele

Alexandra Macesanu si Mihaela Luiza

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente date dispărute, Alexandra Măceșanu și Mihaela Luiza.

28-07-2019 21:59

Gheorghe Dincă, pus sub acuzare pentru omor

După ce și-a recunoscut faptele, procurorii au decis extinderea acţiunii penale faţă de inculpat şi sub aspectul săvârşirii de omor calificat.

Până acum, Dincă era acuzat de viol și trafic de minori.

Gheorghe Dincă a mărturisit că a ucis-o pe Alexandra după ce a surprins-o vorbind la telefon.

Procurorii precizează că nu există informații că ar fi și alte victime în afară de Alexandra și Luiza.

28-07-2019 20:18

Audierile la casa lui Gheorghe Dincă, reluate

Audierile au fost reluate în acest caz, iar Gheorghe Dincă s-a întors la locuința sa, împreună cu polițiștii, pentru cercetări.

După această operațiune, va urma reconstituirea, azi sau mâine, în funcție de ora la care se termină audierile.

28-07-2019 19:39

Noi detalii din ancheta în cazul suspectului din Caracal.

Acesta le-a spus anchetatorilor că, după ce le-a ucis pe Alexandra și Luiza, le-a dat foc, susțin surse din anchetă.

28-07-2019 18:37

Lui Gheorghe Dincă i s-a făcut rău la audieri

Avocatul a declarat că lui Gheorghe Dincă i s-a făcut rău la audieri și că a fost dus la loc în arest.

”I s-a făcut rău, n-a mâncat, n-a dormit suficient. A fost dus în arest şi probabil că beneficiază de asistență. La ora 20:00 se reia audierea”, a declarat avocatul.

De asemenea, acesta a precizat că suspectul a dat detalii cu privire la cum a săvârșit infracțiunile și că și-a recunoscut vina pentru că ”a cedat sub complexul avut de faptele săvârșite.”

28-07-2019 17:53

300 de persoane la casa lui Gheorghe Dincă

Circulaţia rutieră pe strada Craiovei (DE70) din Caracal este duminică după-amiază afectată din cauza numărului mare de persoane adunate în faţa casei suspectului de omor Gheorghe Dincă.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC, pe sensul către Craiova, traficul se desfăşoară pe o singură bandă, alternativ; pe sensul către Caracal, traficul este deviat pe centura municipiului.

''Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de persoane adunate în faţa casei suspectului de omor Gheorghe Dincă, circulaţia rutieră pe strada Craiovei (DE70) este la această oră afectată pe raza municipiului Caracal, astfel: pe sensul către Craiova, traficul se desfăşoară pe o singură bandă, alternativ; pe sensul către Caracal, traficul este deviat pe centura municipiului'', informează un comunicat.

Peste 300 de persoane s-au adunat duminică, în faţa casei lui Gheorghe Dincă, unde anchetatorii au continuat cercetările. În zonă se află şi numeroase forţe de ordine.

La faţa locului au venit şi rude ale celor două fete ucise.

Lângă poarta casei lui Gheorghe Dincă, oamenii au făcut un adevărat altar, unde au depus lumânări, candele, coroane de flori şi câteva jucării de pluş în memoria celor două fete - Alexandra şi Luiza. Pe una dintre coroane se află scris un mesaj emoţionant: ''Iartă-ne, Alexandra!''. 

28-07-2019 15:05

Gheorghe Dincă a recunoscut crimele

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente, Alexandra Măceșanu și Mihaela Luiza, a transmis avocatul acestuia.

”Da, este adevărat, a recunoscut”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă pentru Știrile ProTV.

De asemenea, Gheorghe Dincă i-a dus pe procurori la locul uneia dintre crime.

Bărbatul și-a recunoscut faptele în timp ce era, împreună cu procurorii, la casa sa din Caracal.

Avocatul lui Gheorghe Dincă a făcut noi declaraţii duminică

Avocatul lui Gheorghe Dincă a făcut noi declaraţii duminică

Bogdan Alexandru, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, a vorbit cu jurnaliştii duminică dimineaţă. Principalele declaraţii:

„E la fel ca şi ieri, consecvent în ceea ce priveşte situaţia lui.

Nu sunt alte probe în plus faţă de ce a fost până acum. Este cooperant, tot timpul răspunde la ceea ce este întrebat şi în mod constant îşi susţine nevinovăţia”

„La căutări au fost prelevate fragmente de oase, fire de păr, nişte haine. Altceva nu am văzut”

„Nu rezultă că în perioada vizată au fost şi alte persoane pe proprietate afară de domnul Dincă. Dânsul a dat declaraţie, de marţi 23 iulie până pe 26 la descinderi nu a fost decât dânsul pe proprietate.”

„Alexandra a sunat de pe unul din telefoanele inculpatului. Nu a dat o explicaţie din punctul acesta de vedere”.

„Oasele erau aruncate prin curte, erau şi alte oase. Are câini, are animale.”

"E în curtea dânsului o placă pe care într-adevăr în mod vizibil sunt urme de sânge, dar specialiştii spun că e de natură animală. Dânsul are nutrii aici, are păsări”.

„Mi-a spus că e nevinovat.”

"A spus că nu are nicio implicaţie în acest caz."

Gheorghe Dincă a contestat arestul preventiv

Gheorghe Dincă a contestat arestul preventiv

Gheorghe Dincă a făcut contestaţie la măsura arestului preventiv la Curtea de Apel Craiova.

Firele de păr şi resturile de haine ar proveni de la Alexandra

Firele de păr şi resturile de haine ar proveni de la Alexandra

Surse apropiate anchetei susţin că testele ADN ar fi arătat că firele de păr în maşina suspectului ar aparţine Alexandrei. Şi resturile de haine găsite la suspect ar proveni tot de la tânăra dispărută. Informaţia nu a fost însă confirmată oficial.

Testele au confirmat că cerceii găsiţi pe proprietatea lui Gheorghe Dincă erau ai Alexandrei

Testele au confirmat că cerceii găsiţi pe proprietatea lui Gheorghe Dincă erau ai Alexandrei

Primele teste ADN confirmă că perechea de cercei găsită în maşină bărbatului din Caracal suspectat de răpirea şi uciderea a două tinere i-au aparţinut Alexandrei, adolescenta care nu a mai putut fi salvată de autorităţi. 

Între timp criminaliştii au găsit pe proprietatea bărbatului pe care lau adus pentru a doua zi consecutiv la percheziţii alte bucăţi de oseminte ce par a fi de natura umană. Legiştii trebuie însă să confirme dacă temerea anchetatorilor este justificată sau nu, iar expertiză ar putea practic confirma oficial şi acuzaţia de omor împotriva lui Gheorghe Dincă. 

Anchetatorii au audiat şi familia suspectului, pe fosta soţie şi doi dintre băieţi. Cu toţii s-au arătat şocaţi de acuzaţiile care i se aduc lui Gheorghe Dinca, despre care spun că nu era o persoană violentă.

Gheorghe Dincă a revenit duminică în casa ororilor

Gheorghe Dincă a revenit duminică dimineaţă în "casa ororilor"

Gheorghe Dincă s-a întors duminică dimineaţa la locuinţa sa, însoţit de forţele speciale ale Poliţiei şi de procurorii DIICOT. Cercetările au fost reluate, dar sunt extrem de dificile din cauză este vorba de o curte cu o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi. 

Sâmbătă s-ar mai fi găsit câteva probe ce pot fi folosite împotriva suspectului, afirmă surse din anchetă.

Pe site-ul Poliţiei Române, numele de familie al Alexandrei este scris greșit: „Mâceșanu”, în timp ce în toate comunicatele procurorilor numele apare Măceșanu. Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, și Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, figurează pe pagina Poliției Române, la categoria „copii dispăruți”. Alexandra și Luiza sunt doar două dintre dintre cele 17 persoane minore date dispărute în țara noastră.

Cum îl apără avocatul pe Gheorghe Dincă

Cum îl apără avocatul din oficiu pe Gheorghe Dincă

Avocat din oficiu Bogdan Alexandru: - Dânsul nu recunoaşte. Vă daţi seama, nu a recunoscut nici persoanele. A spus că nu le-a văzut niciodată şi că nu le-a transportat. Justifică faptul că zilele respective a fost plecat.

- Cum explică acele bijuterii ale fetei găsite în curtea domniei sale?

- Spune că sunt nişte fake-uri, colecţiona fake-uri, aparţin dânsului, soţiei dansului.

- Apelul era făcut de pe telefon.

- Şi cum explică acest lucru, dat fiind că era telefonul lui?

- Nu îl explică.


Ce s-a găsit până acum în casa ororilor

Ce s-a găsit până acum în "casa ororilor" din Caracal

Anchetatorii au găsit sâmbătă pe proprietatea individului un butoi de metal în care se aflau mai multe fragmente osoase de natura umană, cenuşă, inele şi bucăţi de lănţişoare. Iar în maşina suspectului a fost descoperit un cercel, pe care mama Alexandrei l-a recunoscut ca fiind al fetei.

În timp ce proprietatea suspectului, denumită casa ororilor, era scotocită de procurorii DIICOT şi criminalişti, afară în stradă zeci sau poate sute de oameni, în special adolescente au venit să pună întrebări autorităţilor despre modul în care acestea au acţionat şi mai ales dacă ar fi putut să o salveze pe Alexandra. Dar mai ales întrebări despre tot ceea ce s-a petrecut în acele minute, poate ore fatale pentru adolescenta care nu s-a mai întors acasă. Cu siguranţă, în economia acestui caz multe dintre răspunsurile care pot face lumină vor venit din partea legiştilor, singurii care pot spune cu adevărat cine şi mai ales ce a pătimit în casa celui care a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile sâmbătă.

Cum explică Gheorghe Dincă descoperirile din locuinţa sa

Sâmbătă seară, anchetatorii, împreună cu individul, s-au întors în ceea ce pare a fi casa ororilor. După ce au periat fiecare centimetru din proprietate, au găsit un butoi cu cenușă, în care erau și oseminte de natură umană. Iar în mașina suspectului au descoperit un cercel, care ar fi al Alexandrei - după cum spune mama ei. În plus, dacă descoperirile făcute de scafandri într-un lac din apropiere se confirmă a fi rămășițe umane, este luată în calcul ipoteza unui criminal în serie.

Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru 30 de zile, este acuzat deocamdată de trafic de persoane şi viol. Cea mai gravă suspiciune, cea de omor, nu poate fi probata încă - pentru că procurorii aşteaptă confirmarea legiştilor, deşi indiciile găsite aseară sugerează că a avut loc o crimă. Individul a respins acuzaţiile. Cât despre cenuşa găsită în curte, a explicat că a incendiat nişte haine pentru a se proteja de ţânţari.

Metodele folosite de anchetatori în cazul din Caracal

Pentru că au de a face cu un caz cu multiple victime ,anchetatorii au apelat la ajutorul unui câine de urma care a fost plimbat pe marginea unui lac situat în vecinătatea casei unde bănuiesc oamenii legii au avut loc atrocităţile. În acest caz sunt folosiţi şi scafandrii de la ISU. Toate probele aduse la mal de aceştia vor fi expertizate. Legiştii sunt singurii în măsură să se pronunţe dacă rămăşiţele găsite sunt de om sau de animal.

Încătuşat, principalul suspect a fost dus din nou sâmbătă, sub escortă, în ceea ce s-ar putea dovedi a fi casa ororilor. Procurorii DIICOT, criminalişti aduşi special de la inspectoratul general al poliţie, dar mai ales forţele speciale ale poliţiei sunt pe proprietate, o scotocesc în prezenţa suspectului în căutare de eventuale dovezi noi, asta după ce au descoperit ceea ce părea a fi cadavrul carbonizat, iar pentru a se lămuri cu îi aparţine şi mai ales ce s-a întâmplat cu adevărat. 

Procurorii au nevoie de acum înainte extrem de mult de punctul de vedere al legiştilor. Scotocesc însă după dovezi şi după orice informaţie care ar putea să-i ajute să-şi facă o imagine completă despre tot ceea ce s a întâmplat pe această proprietate atât de izolată.

Citește și...
Noi demiteri în Poliție după evenimentele de la Caracal
Noi demiteri în Poliție după evenimentele de la Caracal

Directorul Direcţiei Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Vasile Armaşu, a fost împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, după ce IPJ a rămas fără inspector şef.

Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi
Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi

Principalul suspect în cazul disparițiilor din Caracal a fost arestat, sâmbătă.

CTP, despre cazul de la Caracal: ”Doamna Dăncilă este o hienă politică de proporții”
CTP, despre cazul de la Caracal: ”Doamna Dăncilă este o hienă politică de proporții”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, într-un interviu acordat Știrilor ProTV, despre evenimentele din Caracal.

Noi demiteri în Poliție după evenimentele de la Caracal
Noi demiteri în Poliție după evenimentele de la Caracal

Directorul Direcţiei Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Vasile Armaşu, a fost împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, după ce IPJ a rămas fără inspector şef.

Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi
Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi

Principalul suspect în cazul disparițiilor din Caracal a fost arestat, sâmbătă.

CTP, despre cazul de la Caracal: ”Doamna Dăncilă este o hienă politică de proporții”
CTP, despre cazul de la Caracal: ”Doamna Dăncilă este o hienă politică de proporții”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, într-un interviu acordat Știrilor ProTV, despre evenimentele din Caracal.

Recomandări
România, țara care „plutește pe o mare de petrol și doarme pe o pernă de gaz”
România, țara care „plutește pe o mare de petrol și doarme pe o pernă de gaz”

„Petrolul roșu”, partea a II-a. România are o istorie spectaculoasă în industria petrolieră. Am fost pionieri în extracția țițeiului, în rafinare și în utilizarea combustibililor în iluminat sau transport.

SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecinţelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina
SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecinţelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina

SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei că se va confrunta cu „consecinţe catastrofale”, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe.

Alegeri în Italia. Extrema dreaptă speră să obțină victoria și să desemneze premierul care îi va urma lui Mario Draghi
Alegeri în Italia. Extrema dreaptă speră să obțină victoria și să desemneze premierul care îi va urma lui Mario Draghi

Peste 50 de milioane de italieni au fost chemați, duminică, la vot, pentru a-și alege parlamentarii, iar observatorii se așteaptă ca extrema dreaptă să câștige în forță și să desemneze premierul care îi va urma lui Mario Draghi.