Protest cu mii de oameni, la Cluj și București, pentru Alexandra și Luiza. „Un stat eşuat”

Ultima actualizare: 28-07-2019 08:19

„Pentru Alexandra și împotriva unui stat nepăsător!" Acesta a fost sloganul unui protest organizat sâmbătă seară în Piața Victoriei din Capitală.

 

Mii de oameni au cerut ca autoritățile să își facă datoria și au pornit în marș spre Ministerul Afacerilor Interne.

Cu durere şi groază în glas, oamenii şi-au strigat nemulţumirile şi au cerut măsuri în cazul Alexandrei, care a cutremurat o țară întreagă.

Femeie: „Absolut toate instituţiile statului ăstuia sunt conduse de pile. Pentru că incompetenta ucide şi iată că de la Colectiv încoace avem numai motive să ieşim în stradă. Multe."

Bărbat: „Să condamnăm incompetența instituţiilor statului de a face ceva în această situaţie şi în acest caz dramatic, până la urmă."

În acelaşi timp, cei care s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti au vrut să arate că sunt alături de familia adolescentei, care trece printr-o dramă greu de descris în cuvinte.

Femeie: „Speranţe nu mai sunt."

Patru organizaţii civice au strigat adunarea pentru toţi cei care se solidarizează cu drama prin care trece familia Alexandrei. Oamenii au fost rugaţi să vină cu buchete de flori şi cu candele, pe care le-au aprins în faţa Guvernului.

Oamenii au pornit apoi în marș spre sediului Ministerului Afacerilor Interne. Acolo au păstrat un moment de reculegere pentru Alexandra, dar şi pentru Luiza - adolescenta dispărută în luna aprilie.

Oamenii au ieşit în stradă şi în Cluj-Napoca.

Femeie: „Sunt de-a dreptul cutremurată. Am crezut că oamenii legii sunt nişte oameni integri, care atunci când avem nevoie ne iau apărarea."

Femeie: „Sunt puţin empatică cu fata, inteligenţa ei... inteligența şi puterea de a căuta un telefon. Să fie o groază de bărbaţi acolo la poartă şi să nu facă nimic. Că ce? Aşteptau aprobare..."

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii:Ce auzim acum e despre un stat eşuat, un stat care nu mai funcţionează pentru cetăţenii lui. Dacă ar fi fost o fată de politician, ar fi fost fata cuiva puternic de la nivel local sau de la nivel central, probabil că am fi văzut 100 de jandarmi care ar fi venit cu ţestoasele şi ar fi dărâmat tot acolo s-o găsească."

Mobilizaţi pe reţelele sociale, oamenii au adus flori şi lumânări şi şi-au îndreptat toate gândurile bune către cele două fete din Olt şi rudele lor, care trăiesc un adevărat coşmar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO