Casa ororilor din Caracal: Izolată, cu vegetație bogată și păzită de doi câini

×
Codul embed a fost copiat

''Vine, vine'' a fost țipătul disperat al unei copile de 15 ani care a implorat la 112 ajutorul.

 

 

Şi-a cerut dreptul la viaţă, dar nu l-a primit şi, din păcate, în fața unei ţări care asistă împietrită la un val de erori şi bâlbâieli, sunt tot mai multe elemente sinistre care arată că în cazul ei filmul nu este unul cu final fericit. Nu şi-a asumat nimeni rolul de erou bun. Ba mai mult, cinice şi incapabile să reacţioneze, autorităţile i-au răspuns Alexandrei Măceșanu abia după 19 ore.

Deocamdată, este clar doar că bărbatul din Caracal bănuit că ar fi răpit-o pe adolescentă a fost arestat preventiv. Ancheta se extinde însă la distanţă de ceea ce pare a fi casa ororilor. Dacă descoperirile făcute de scafandri într-un lac din apropiere se confirmă a fi rămăşiţe umane, atunci anchetatorii iau în calcul un caz terifiant, de criminal în serie.

Citește și
alexandra macesanu
Alexandra, un ”înger” care îi ajuta pe toți, dar care n-a fost ajutată când a avut nevoie
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

După zeci de ore petrecute în anchetă, timp în care nu a scos niciun cuvânt, suspectul Gheorghe Dincă a fost dus la Tribunalul Dolj, unde a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Deocamdată, acuzaţiile care i se aduc sunt de trafic de persoane şi viol. Cea mai gravă suspiciune, cea de omor, nu poate fi probată încă pentru că procurorii aşteaptă confirmarea legiştilor.

Avocatul din oficiu: ''Suspectul susţine că nu le-a văzut pe fete şi nu le cunoaşte, nu le-a luat la ocazie. Oasele nu sunt umane, pentru că el are animale. Cu bijuteriile, el are un hobby, dar nu le-a luat de la fată, le-a găsit.''

Anchetatorii trebuie să refacă acum toţi paşii fetei. Alexandra a fost văzută pentru ultima oară în viaţă miercuri dimineaţa, în jurul orei 10, chiar în faţa casei sale. Aştepta un microbuz care să o ducă la Caracal, câţiva kilometri distanţă, însă din nefericire pentru ea, chiar atunci a trecut prin zonă bărbatul de 66 de ani, care a văzut-o singură, a întors maşina şi a luat-o la ocazie. A fost momentul în care practic i-a pecetluit soarta adolescentei.

Rudă victimă: ”Am sunat-o pe la 11 şi ceva, că atunci era ora când vorbeam eu cu ea, şi i-am zis soţului că Alexandra are telefonul închis, doarme. De unde, că ea era sechestrată deja de zăpăcitul lumii. Să iei să o omori, să o tranşezi! I-au găsit acolo lănţişorul şi un cercel în maşină, deci probabil că ea a încercat să sară din masină.''

Criminaliştii caută orice indiciu atât în casa suspectului, cât şi în împrejurimi.

Odată ce a ajuns la Caracal, bărbatul împreună cu victima sa a profitat de faptul că proprietatea sa este complet izolată şi practic nimeni nu are acces să vadă şi să audă ce se întâmplă aici.

Dan Antonescu, specialist criminolog: "Şi-a dat seama că ea a apucat să sune, şi-a dat seama că poate fi localizat şi atunci e foarte probabil să fi mutat fata, să o fi dus în altă parte. Acum că a dus-o în viaţă, sau a omorât-o, sau a mutat mai uşor cadavrul, sperăm că a ales varianta 1.

Îşi permitea să facă ce vrea el, când vrea el, îşi permitea să-şi selecteze clienţii şi îşi permitea atunci, dacă se va dovedi că a omorât una sau două fete, să acţioneze încât să aibă oricând o acoperire, să fie oprit de poliţişti şi să zică: "da, domne, fac taximetrie”. Putea să ducă fata oriunde, putea să profite de ea, să o imobilizeze şi chiar să o omoare.

Curtea, aşa cum era amenajată cu cei doi câini, cu vegetaţie extrem de bogată, permitea accesul vizual foarte greu, era un fel de cetatea lui. Acolo putea să facă el ce voia."

Pentru că au de-a face cu un caz cu multiple victime, anchetatorii au apelat la ajutorul unui câine de urmă, care a fost plimbat pe marginea unui lac situat în vecinătatea casei, unde, bănuiesc oamenii legii, au avut loc atrocități.

În acest caz sunt folosiţi şi scafandrii de la ISU. Toate probele aduse la mal de aceştia vor fi expertizate. Legiştii sunt singurii în măsură să se pronunţe dacă rămăşiţele găsite sunt de om sau de animal.

În tot acest timp, principalul suspect a fost adus sub escortă în ceea ce s-ar putea dovedi a fi casa ororilor.

Cel mai probabil, bărbatul va fi expertizat psihiatric.

 

Procurorii scotocesc proprietatea aestuia în căutare de dovezi noi.

Între timp, sute de oameni s-au adunat la casa suspectului, fie revoltați de cele întâmplate, fie pentru a-i aduce un omagiu Alexandrei.

Articolul face parte din:

Gheorghe Dincă, pus sub acuzare pentru omor calificat după ce și-a recunoscut crimele

CTP
CTP, despre cazul de la Caracal: ”Doamna Dăncilă este o hienă politică de proporții”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, într-un interviu acordat Știrilor ProTV, despre evenimentele din Caracal.

Protest la Bucuresti si Cluj
Protest cu mii de oameni, la Cluj și București, pentru Alexandra și Luiza. „Un stat eşuat”

„Pentru Alexandra și împotriva unui stat nepăsător!" Acesta a fost sloganul unui protest organizat sâmbătă seară în Piața Victoriei din Capitală.

Casa lui Gheorghe Dinca
Informația că vecina lui Dincă ar fi sunat la 112 înaintea Alexandrei, infirmată

Informația că una dintre vecinele lui Gheorghe Dinică ar fi sunat la 112 de două ori, raportând o activitate suspectă în fața porții bărbatului acuzat de trafic de persoane și viol, s-a dovedit a fi falsă.

Alexandra Macesanu
Alexandra nu pleca niciodată de acasă fără să își anunte familia. Ce spun rudele

Alexandra cântă la chitară, învață bine și dansează ca un înger. Așa o descriu apropiații pe adolescenta care și-a strigat neputința și spaimă, dar în zadar.

Marian Godina
Marian Godină, despre cazul din Caracal. "Lașitatea în formă pură, boala noastră"

Criticat pe reţelele sociale pentru că nu a scris nimic despre cazul fetelor dispărute în Caracal, Marian Godină a postat un articol sâmbătă dimineaţă.

politie la locuinta suspectului din Caracal
De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal

Cazul de la Caracal demonstrează o situaţie revoltătoare: dacă Doamne fereşte ajungi în postura de victimă, poţi suna la 112 dar există riscul ca ajutorul să nu vină.

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpănașu: „Probele ADN confirmă” că Alexandra a fost în maşina lui Dincă

Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei de 15 ani din Caracal care joi a sunat la 112 pentru a raporta că a fost răpită și violată, susține că testele ADN arată că Alexandra a fost în mașina principalului suspect.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Tehnica SRI, care o putea localiza Alexandra, n-a fost folosită din cauza deciziei CCR
Tehnica SRI, care o putea localiza Alexandra, n-a fost folosită din cauza deciziei CCR

Ridicol în toată această dramă de la Caracal este că Poliţia Română şi Procuratura îşi aruncă dintr-o parte în alta responsabilitatea unei vieţi.

Alexandra, un ”înger” care îi ajuta pe toți, dar care n-a fost ajutată când a avut nevoie
Alexandra, un ”înger” care îi ajuta pe toți, dar care n-a fost ajutată când a avut nevoie

Alexandra cântă la chitară, învaţă bine şi dansează ca un înger, aşadar este un copil aşa cum îşi doreşte orice părinte! Aşa o descriu apropiaţii pe adolescenta carea şi-a strigat neputinţa şi spaima, dar nu a avut nimeni urechi să o asculte.

Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi
Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi

Principalul suspect în cazul disparițiilor din Caracal a fost arestat, sâmbătă.

CTP, despre ”mutilarea Legilor justiției”: ”Ăsta e aerul constituit de PSD - ALDE”
CTP, despre ”mutilarea Legilor justiției”: ”Ăsta e aerul constituit de PSD - ALDE”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că evenimentele din Caracal sunt rezultatul distrugerii justiției de către coaliția de guvernare PSD - ALDE.

Recomandări
Cum a decurs Învierea Domnului în bisericile din țară. „Învierea înseamnă lumină, înseamnă să fim mai buni între noi”
Cum a decurs Învierea Domnului în bisericile din țară. „Învierea înseamnă lumină, înseamnă să fim mai buni între noi”

Bisericile din toată țara au fost pline de credincioși care au primit lumina sfântă - acel miracol al Învierii care ne amintește în fiecare an că nu suntem singuri.

Bisericile din București au fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să ia lumina sfântă. ”Simt că sunt binecuvântată”
Bisericile din București au fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să ia lumina sfântă. ”Simt că sunt binecuvântată”

A fost acea noapte din an în care creștinii ortodocși, dar și cei greco-catolici, au privit cu bucurie spre cer, de unde au primit vestea cea mare. Hristos a Înviat!

 

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.