Casa ororilor din Caracal: Izolată, cu vegetație bogată și păzită de doi câini


Ultimul update: Sambata 27 Iulie 2019 19:35
Data publicarii: Sambata 27 Iulie 2019 18:54
Categorie: Stiri actuale

''Vine, vine'' a fost țipătul disperat al unei copile de 15 ani care a implorat la 112 ajutorul.

 

 

Şi-a cerut dreptul la viaţă, dar nu l-a primit şi, din păcate, în fața unei ţări care asistă împietrită la un val de erori şi bâlbâieli, sunt tot mai multe elemente sinistre care arată că în cazul ei filmul nu este unul cu final fericit. Nu şi-a asumat nimeni rolul de erou bun. Ba mai mult, cinice şi incapabile să reacţioneze, autorităţile i-au răspuns Alexandrei Măceșanu abia după 19 ore.

Deocamdată, este clar doar că bărbatul din Caracal bănuit că ar fi răpit-o pe adolescentă a fost arestat preventiv. Ancheta se extinde însă la distanţă de ceea ce pare a fi casa ororilor. Dacă descoperirile făcute de scafandri într-un lac din apropiere se confirmă a fi rămăşiţe umane, atunci anchetatorii iau în calcul un caz terifiant, de criminal în serie.

După zeci de ore petrecute în anchetă, timp în care nu a scos niciun cuvânt, suspectul Gheorghe Dincă a fost dus la Tribunalul Dolj, unde a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Deocamdată, acuzaţiile care i se aduc sunt de trafic de persoane şi viol. Cea mai gravă suspiciune, cea de omor, nu poate fi probată încă pentru că procurorii aşteaptă confirmarea legiştilor.

Avocatul din oficiu: ''Suspectul susţine că nu le-a văzut pe fete şi nu le cunoaşte, nu le-a luat la ocazie. Oasele nu sunt umane, pentru că el are animale. Cu bijuteriile, el are un hobby, dar nu le-a luat de la fată, le-a găsit.''

Anchetatorii trebuie să refacă acum toţi paşii fetei. Alexandra a fost văzută pentru ultima oară în viaţă miercuri dimineaţa, în jurul orei 10, chiar în faţa casei sale. Aştepta un microbuz care să o ducă la Caracal, câţiva kilometri distanţă, însă din nefericire pentru ea, chiar atunci a trecut prin zonă bărbatul de 66 de ani, care a văzut-o singură, a întors maşina şi a luat-o la ocazie. A fost momentul în care practic i-a pecetluit soarta adolescentei.

Rudă victimă: ”Am sunat-o pe la 11 şi ceva, că atunci era ora când vorbeam eu cu ea, şi i-am zis soţului că Alexandra are telefonul închis, doarme. De unde, că ea era sechestrată deja de zăpăcitul lumii. Să iei să o omori, să o tranşezi! I-au găsit acolo lănţişorul şi un cercel în maşină, deci probabil că ea a încercat să sară din masină.''

Criminaliştii caută orice indiciu atât în casa suspectului, cât şi în împrejurimi.

Odată ce a ajuns la Caracal, bărbatul împreună cu victima sa a profitat de faptul că proprietatea sa este complet izolată şi practic nimeni nu are acces să vadă şi să audă ce se întâmplă aici.

Dan Antonescu, specialist criminolog: "Şi-a dat seama că ea a apucat să sune, şi-a dat seama că poate fi localizat şi atunci e foarte probabil să fi mutat fata, să o fi dus în altă parte. Acum că a dus-o în viaţă, sau a omorât-o, sau a mutat mai uşor cadavrul, sperăm că a ales varianta 1.

Îşi permitea să facă ce vrea el, când vrea el, îşi permitea să-şi selecteze clienţii şi îşi permitea atunci, dacă se va dovedi că a omorât una sau două fete, să acţioneze încât să aibă oricând o acoperire, să fie oprit de poliţişti şi să zică: "da, domne, fac taximetrie”. Putea să ducă fata oriunde, putea să profite de ea, să o imobilizeze şi chiar să o omoare.

Curtea, aşa cum era amenajată cu cei doi câini, cu vegetaţie extrem de bogată, permitea accesul vizual foarte greu, era un fel de cetatea lui. Acolo putea să facă el ce voia."

Pentru că au de-a face cu un caz cu multiple victime, anchetatorii au apelat la ajutorul unui câine de urmă, care a fost plimbat pe marginea unui lac situat în vecinătatea casei, unde, bănuiesc oamenii legii, au avut loc atrocități.

În acest caz sunt folosiţi şi scafandrii de la ISU. Toate probele aduse la mal de aceştia vor fi expertizate. Legiştii sunt singurii în măsură să se pronunţe dacă rămăşiţele găsite sunt de om sau de animal.

În tot acest timp, principalul suspect a fost adus sub escortă în ceea ce s-ar putea dovedi a fi casa ororilor.

Cel mai probabil, bărbatul va fi expertizat psihiatric.

 

Procurorii scotocesc proprietatea aestuia în căutare de dovezi noi.

Între timp, sute de oameni s-au adunat la casa suspectului, fie revoltați de cele întâmplate, fie pentru a-i aduce un omagiu Alexandrei.

Tehnica SRI, care o putea localiza Alexandra, n-a fost folosită din cauza deciziei CCR
Tehnica SRI, care o putea localiza Alexandra, n-a fost folosită din cauza deciziei CCR
Alexandra, un ”înger” care îi ajuta pe toți, dar care n-a fost ajutată când a avut nevoie
Alexandra, un ”înger” care îi ajuta pe toți, dar care n-a fost ajutată când a avut nevoie
Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi
Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi
VIDEO PROTVPLUS.RO
minora plină de sânge
Adolescenta din Galaţi găsită pe stradă plină de sânge, la un pas de moarte. Raportul medico-legal
Când va fi gata raportul final privind cazul de la Săpoca. Anunțul Sorinei Pintea
Două persoane, împuşcate pe o stradă din Mangalia. Una dintre victime a murit
Ancheta DIICOT în cazul Caracal, în impas. Pistele anchetatorilor se înfundă rând pe rând
Atacul sângeros de la Săpoca: starea răniților. Dezvăluiri din anchetă
Protest spontan la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. „Ne ameninţă tot timpul”
Sorina Pintea
Ministrul Sănătății: 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate
Atacul de la Săpoca a fost filmat. Pintea: "Nu se putea întâmpla într-un minut"
Noi dezvăluiri despre spitalul de la Săpoca. Ce a descoperit ministrul Sorina Pintea
Pintea: Directorul Spitalului de la Săpoca şi-a înaintat demisia
Crește bilanțul masacrului de la Săpoca. A murit o pacientă internată la Floreasca
Răcari a abandonat tradiționalele chefuri cu mâncare. Cum s-au sărbătorit zilele orașului