CTP, despre cazul de la Caracal: ”Doamna Dăncilă este o hienă politică de proporții”

×
Codul embed a fost copiat

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, într-un interviu acordat Știrilor ProTV, despre evenimentele din Caracal.

 

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Suspectul în acest caz a fost arestat pentru 30 de zile.

Sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că se gândește la un referendum cu privire la mărirea pedepselor pentru violatori și criminali.

Citește și
scafandri caracal
Descoperirea șocantă făcută de scafandri într-un lac de lângă casa lui Gheorghe Dincă
Reacția băncii când a sesizat câți bani are un român în cont: „dacă în două zile nu demonstrezi de unde ai banii, îi trimitem înapoi”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat aceste evenimente într-un interviu acordat Știrilor ProTV.

Cristian Tudor Popescu: ”Până în prezent, doamna Dăncilă trecea în media drept agramată şi incompetentă. Acum, ne demonstrează că este şi o hienă politică de proporţii. Pentru că încearcă să-şi fabrice capital politic din cadavrele acestor fete chinuite şi ucise.

De ce spun asta? Aceasta aberaţie a referendumului pe care l-a anunţat astăzi este o combinaţie de prostie cu hienism politic. Care referendum? Pentru ce? Pentru mărirea pedepselor în cazurile de crimă, viol şi pedofilie.

Doamna Dăncilă vrea referendum, dar există cineva în afară de partidul dânsei care să fi vrut micşorarea pedepselor în ţara asta? Cui se adresează acest referendum?

Păi, 1: credeţi că aceşti criminali, asasini, sadici, violatori şi pedofili se sperie de pedepse? Asta era problema lor? Credeţi că individul ăsta, care a comis ce a comis, dacă era pedeapsa în loc de 10, 15 sau 20 de ani, nu mai comitea, nu? Tocmai că acestor inşi nu le pasă nici de pedeapsa pe viaţă cu puşcăria. Sunt indivizi deranjaţi total la cap, care comit aceste crime abonimabile fără să aibă niciun fel de teamă de pedeapsă. Şi atunci aceşti inşi trebuie prinşi.

Ei nu pot fi pedepsiţi în niciun fel. Îi bagi în puşcărie, mâine dacă vor scăpa vor comite din nou ceea ce au făcut. Există o singură modalitate, dar nu se poate aplica, s-a renunţat la aşa ceva şi anume pedeapsa cu moartea.

Dacă acum ar fi fost Dragnea încă în locul lui Dăncilă, am fi asistat la acelaşi gest de hienism politic, însă împins la maximum. Referendumul ar fi fost pentru pedeapsa cu moartea, ca să adune voturi pentru alegerile prezidenţiale şi probabil că ar fi şi adunat.

Ce a mai făcut hiena noastră Dăncilă, ca să îşi facă voturi pentru prezidenţiale? A demis nişte oameni. Şi dacă i-a demis ce? Vor fi cu o iotă diferiţi cei care vor veni în loc? ”A plecat Buda şi vine domnul Drăgan, adjunctul”. Cine poate fi Drăgan decât un nou Buda? E clar, aceşti oameni au fost împinşi în faţă în sistem prin această atmosferă, prin aceasta manipulare pe care a făcut-o puterea politică asupra justiţiei, asupra organelor, poliţiei, procuraturii. Adică să vină în fata inşi care ştiu să se orienteze, nu aia care iau decizii curajoase în anumite momente.

CTP a vorbit și despre protestul anunţat în Piaţa Victoriei.

CTP: ”Oamenii au avut reacţie. Şi cu OUG 13, şi cu Colectiv, şi cu 10 august. Au avut, pentru că toate acestea sunt legate. Este vorba de ideologia acestor inşi care s-au aflat la putere: ca să scăpăm noi, să scape orice criminal, violator, pedofil, să scape, nu-i interesează, important e să scăpăm noi. Asta au făcut cu legile în ţara asta, în Parlament, în Guvern şi oamenii au reacţionat de fiecare dată. Ies şi acum în stradă.

Doar atunci, la OUG 13, s-au speriat puţin, dar apoi nu le-a mai păsat. Doamna Dăncilă spune în continuare ca în 10 august a fost lovitura de stat. Cine a dat-o? Nişte huligani înarmaţi cu PET-uri care s-au încăierat cu jandarmii în faţa clădirii Guvernului goală? Sau poate au dat-o bătrânii, copiii paşnici care au fost gazaţi. Aşa au dat lovitura de stat? Iată de ce avem poliţiştii care au făcut ce au făcut.

Când ai un prim-ministru care gândeşte în felul acesta, era inevitabil să nu se întâmple. Nu se întâmpla cu Alexandra, se întâmpla cu Irina, cu Rodica, dar tot se întâmpla.

 

Articolul face parte din:

Gheorghe Dincă, pus sub acuzare pentru omor calificat după ce și-a recunoscut crimele

Protest la Bucuresti si Cluj
Protest cu mii de oameni, la Cluj și București, pentru Alexandra și Luiza. „Un stat eşuat”

„Pentru Alexandra și împotriva unui stat nepăsător!" Acesta a fost sloganul unui protest organizat sâmbătă seară în Piața Victoriei din Capitală.

Casa lui Gheorghe Dinca
Informația că vecina lui Dincă ar fi sunat la 112 înaintea Alexandrei, infirmată

Informația că una dintre vecinele lui Gheorghe Dinică ar fi sunat la 112 de două ori, raportând o activitate suspectă în fața porții bărbatului acuzat de trafic de persoane și viol, s-a dovedit a fi falsă.

Alexandra Macesanu
Alexandra nu pleca niciodată de acasă fără să își anunte familia. Ce spun rudele

Alexandra cântă la chitară, învață bine și dansează ca un înger. Așa o descriu apropiații pe adolescenta care și-a strigat neputința și spaimă, dar în zadar.

Marian Godina
Marian Godină, despre cazul din Caracal. "Lașitatea în formă pură, boala noastră"

Criticat pe reţelele sociale pentru că nu a scris nimic despre cazul fetelor dispărute în Caracal, Marian Godină a postat un articol sâmbătă dimineaţă.

politie la locuinta suspectului din Caracal
De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal

Cazul de la Caracal demonstrează o situaţie revoltătoare: dacă Doamne fereşte ajungi în postura de victimă, poţi suna la 112 dar există riscul ca ajutorul să nu vină.

casa suspect caracal
Casa ororilor din Caracal: Izolată, cu vegetație bogată și păzită de doi câini

''Vine, vine'' a fost țipătul disperat al unei copile de 15 ani care a implorat la 112 ajutorul.

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpănașu: „Probele ADN confirmă” că Alexandra a fost în maşina lui Dincă

Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei de 15 ani din Caracal care joi a sunat la 112 pentru a raporta că a fost răpită și violată, susține că testele ADN arată că Alexandra a fost în mașina principalului suspect.

Articol recomandat de sport.ro
Christoph Daum, fostul selecționer al României, a încetat din viață
Christoph Daum, fostul selecționer al României, a încetat din viață
Citește și...
Avocatul suspectului din Caracal:
Avocatul suspectului din Caracal: "Apelurile la 112 au venit de pe telefonul lui"

Avocatul lui Gherghe Dincă, bărbatul suspectat de uciderea Alexandrei Măceșanu, a declarat că apelurile la 112 au venit de pe telefonul clientului său.

Descoperirea șocantă făcută de scafandri într-un lac de lângă casa lui Gheorghe Dincă
Descoperirea șocantă făcută de scafandri într-un lac de lângă casa lui Gheorghe Dincă

Cele mai mari temeri par să se adeverească: scafandrii au găsit, într-un lac din Caracal, bucăți ce par a fi rămășițe umane.

Explicațiile suspectului din Caracal privind osemintele și bijuteriile din curtea sa
Explicațiile suspectului din Caracal privind osemintele și bijuteriile din curtea sa

Tribunalul Dolj a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, el fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol.

Procurorii susțin că în curtea lui Gheorghe Dincă s-a găsit un corp carbonizat
Procurorii susțin că în curtea lui Gheorghe Dincă s-a găsit un corp carbonizat

Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” (AMASP) prezintă, într-un comunicat de presă, cronologia evenimentelor din Caracal.

Recomandări
Sondaj CURS. Cine va fi președintele României. Surpriza pregătită de partidul lui Șoșoacă
Sondaj CURS. Cine va fi președintele României. Surpriza pregătită de partidul lui Șoșoacă

Marcel Ciolacu ar intra în turul doi cu Nicolae Ciucă, arată rezultatele unui sondaj CURS. Al treilea în competiția electorală prezidențială ar fi independentul Mircea Geoană. Mai mult, partidul Dianei Șoșoacă ar intra în parlament.

Cele patru zone din România în care chiria pentru un apartament depăşeşte 1.000 de euro pe lună. ANALIZĂ
Cele patru zone din România în care chiria pentru un apartament depăşeşte 1.000 de euro pe lună. ANALIZĂ

Chiria medie unde preţul depăşeşte 1.000 de euro pe lună pentru închirierea unui apartament se regăseşte în patru zone din România.

 

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce se va întâmpla cu temperaturile
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce se va întâmpla cu temperaturile

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni, iar regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, conform prognozei emise de ANM.