CTP, despre cazul de la Caracal: ”Doamna Dăncilă este o hienă politică de proporții”

27-07-2019 17:01


Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, într-un interviu acordat Știrilor ProTV, despre evenimentele din Caracal.

 

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Suspectul în acest caz a fost arestat pentru 30 de zile.

Sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că se gândește la un referendum cu privire la mărirea pedepselor pentru violatori și criminali.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat aceste evenimente într-un interviu acordat Știrilor ProTV.

Cristian Tudor Popescu: ”Până în prezent, doamna Dăncilă trecea în media drept agramată şi incompetentă. Acum, ne demonstrează că este şi o hienă politică de proporţii. Pentru că încearcă să-şi fabrice capital politic din cadavrele acestor fete chinuite şi ucise.

De ce spun asta? Aceasta aberaţie a referendumului pe care l-a anunţat astăzi este o combinaţie de prostie cu hienism politic. Care referendum? Pentru ce? Pentru mărirea pedepselor în cazurile de crimă, viol şi pedofilie.

Doamna Dăncilă vrea referendum, dar există cineva în afară de partidul dânsei care să fi vrut micşorarea pedepselor în ţara asta? Cui se adresează acest referendum?

Păi, 1: credeţi că aceşti criminali, asasini, sadici, violatori şi pedofili se sperie de pedepse? Asta era problema lor? Credeţi că individul ăsta, care a comis ce a comis, dacă era pedeapsa în loc de 10, 15 sau 20 de ani, nu mai comitea, nu? Tocmai că acestor inşi nu le pasă nici de pedeapsa pe viaţă cu puşcăria. Sunt indivizi deranjaţi total la cap, care comit aceste crime abonimabile fără să aibă niciun fel de teamă de pedeapsă. Şi atunci aceşti inşi trebuie prinşi.

Ei nu pot fi pedepsiţi în niciun fel. Îi bagi în puşcărie, mâine dacă vor scăpa vor comite din nou ceea ce au făcut. Există o singură modalitate, dar nu se poate aplica, s-a renunţat la aşa ceva şi anume pedeapsa cu moartea.

Dacă acum ar fi fost Dragnea încă în locul lui Dăncilă, am fi asistat la acelaşi gest de hienism politic, însă împins la maximum. Referendumul ar fi fost pentru pedeapsa cu moartea, ca să adune voturi pentru alegerile prezidenţiale şi probabil că ar fi şi adunat.

Ce a mai făcut hiena noastră Dăncilă, ca să îşi facă voturi pentru prezidenţiale? A demis nişte oameni. Şi dacă i-a demis ce? Vor fi cu o iotă diferiţi cei care vor veni în loc? ”A plecat Buda şi vine domnul Drăgan, adjunctul”. Cine poate fi Drăgan decât un nou Buda? E clar, aceşti oameni au fost împinşi în faţă în sistem prin această atmosferă, prin aceasta manipulare pe care a făcut-o puterea politică asupra justiţiei, asupra organelor, poliţiei, procuraturii. Adică să vină în fata inşi care ştiu să se orienteze, nu aia care iau decizii curajoase în anumite momente.

CTP a vorbit și despre protestul anunţat în Piaţa Victoriei.

CTP: ”Oamenii au avut reacţie. Şi cu OUG 13, şi cu Colectiv, şi cu 10 august. Au avut, pentru că toate acestea sunt legate. Este vorba de ideologia acestor inşi care s-au aflat la putere: ca să scăpăm noi, să scape orice criminal, violator, pedofil, să scape, nu-i interesează, important e să scăpăm noi. Asta au făcut cu legile în ţara asta, în Parlament, în Guvern şi oamenii au reacţionat de fiecare dată. Ies şi acum în stradă.

Doar atunci, la OUG 13, s-au speriat puţin, dar apoi nu le-a mai păsat. Doamna Dăncilă spune în continuare ca în 10 august a fost lovitura de stat. Cine a dat-o? Nişte huligani înarmaţi cu PET-uri care s-au încăierat cu jandarmii în faţa clădirii Guvernului goală? Sau poate au dat-o bătrânii, copiii paşnici care au fost gazaţi. Aşa au dat lovitura de stat? Iată de ce avem poliţiştii care au făcut ce au făcut.

Când ai un prim-ministru care gândeşte în felul acesta, era inevitabil să nu se întâmple. Nu se întâmpla cu Alexandra, se întâmpla cu Irina, cu Rodica, dar tot se întâmpla.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO