Cate voturi le lipsesc liberalilor pentru a da jos Guvernul. "Ceausescu pretindea ca doar Marea Adunare il poate judeca''
Seful Guvernului a fost atacat si in Parlament. Opozitia a depus motiunea de cenzura la adresa cabinetului Ponta si il acuza pe premier ca a incalcat dreptul la vot al romanilor din afara granitelor, la alegerile de anul trecut.
Liberalii incearca sa castige sustinerea cat mai multor colegi pentru a putea darama actualul cabinet.
"Incepem o campanie pe scara larga de convingere a parlamentarilor pentru a pune punct unui rau imens pentru Romania: Victor Ponta", spune Ludovic Orban, prim-vicepresedinte PNL.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liberalilor le lipsesc insa peste 100 de voturi ca sa il demita pe premier. In timp ce UDMR si UNPR nu intentioneaza sa sustina motiunea, singurii care au spus ca vor vota pentru sunt cei 7 parlamentari care, alaturi de Mircea Geoana, au infiintat Partidul Social Romanesc.
In cazul in care totusi demersul opozitiei ar avea succes, liberalii ar urma sa-l propuna la sefia Guvernului pe Catalin Predoiu. Prim-vicepresedintele PNL a atras atentia asupra efectelor grave pe care le are acest scandal asupra imaginii Romaniei.
''Este o situatie imorala grava nedemna. Afecteaza imaginea lui Ponta si a Romaniei. Doar Ceausescu pretindea ca doar Marea Adunare il poate judeca'', a spus Predoiu
"Nu exista decat un singur raspuns decent si care sa atenueze pata uriasa de rusine pe obrazul Romaniei in cazul Ponta decat demisia neintarziata a domnului Ponta", a comentat si Mircea Geoana.
Premierul le-a transmis prin intermediul unei retele de socializare adversarilor din opozitie ca procedeaza bine depunand motiunea de cenzura, deoarece batalia politica, intr-o tara democratica, se duce in Parlament, unde majoritatea actuala este unita.
"E foarte bine ca PNL-PDL depun azi motiunea de cenzura! Intr-o tara democratica europeana batalia politica se duce in Parlament (nu la DNA sau pe siteuri)! Majoritatea actuala este unita si are proiecte importante de realizat in perioada urmatoare - Cod Fiscal, Legea Salarizarii, etc."
Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, ar fi nevoie de cel putin 278 de voturi din totalul celor 555 de senatori si deputati. PNL are 174 de alesi, asa ca ar avea nevoie de toate cele 55 de voturi ale UNPR, de 25 de voturi de la maghiari, 21 de la PC, plus 18 din partea liberalilor lui Tariceanu.
Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si citita in plen saptamana viitoare.