Primele imagini cu noile autobuze turceşti cumpărate de Primăria Capitalei. Când vor circula

Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2018 20:19
Data publicarii: Miercuri 31 Octombrie 2018 18:40
Categorie: Actualitate

Primele autobuze turceşti dintre cele 400 cumpărate de primăria Capitalei au ajuns la Bucureşti. Sunt 20, sunt turcoaz, şi va mai dura o lună până când vor intra în circulaţie.

Este o picătură într-un ocean, spun specialiştii. Pentru ca bucureştenii să-şi lase maşinile acasă şi să circule cu transportul în comun, ar trebui să avem mult mai multe, iar Capitala să-şi dezvolte infrastructura.

Primele 20 de autobuze sunt deocamdată în depou. Sunt toate turcoaz. O culoare modernă, motivează alegerea directorul Societăţii Transport Bucureşti, care susţine că vehiculele cu motoare diesel euro 6 sunt de calitate şi puţin poluante. Vor circula în special prin centrul Capitalei.

„Mi-a plăcut ceva mai viu, că suntem destul de plictisiţi de negru, gri, este o culoare modernă care s-ar purta şi la alte vehicule noi.”

Deşi Primăria Capitalei a anunţat iniţial că primele 100 de autobuze vor fi livrate până la sfârşitul anului, din cauza birocraţiei vor putea fi folosite abia anul viitor.

Adrian Mihail, directorul STB: „O sută de autobuze în cursul lunii ianuarie. Garanţia extinsă de 8 ani, nimeni nu-şi permite să dea o garanţie caă să intre în faliment. Avem încredere că această garanţie, a fost dată pe baze reale."

În afară de camere de supraveghere, boxe exterioare şi, foarte important, aer condiţionat, aceste autobuze sunt, teoretic, mai prietenoase cu pasagerii cu mobilitate redusă. Dar totul depinde de bunăvoinţă şoferilor.

Pe maşinile aduse din Turcia există un buton pentru persoanele cu handicap sau în vârstă care au nevoie de ajutor. Şoferul va fi anunţat că un pasager are nevoie de ajutor, aşa că va deschide uşa şi va înclina autobuzul pentru că acesta să intre mai uşor în maşină. Evident că pentru persoanele în scaune cu rotile trapa mobilă va fi coborâtă, desigur manual.

Toate cele 400 de autobuze vor ajunge în Bucureşti până la mijlocul anului viitor. Vor fi folosite împreună cu cele vechi, iar flota va ajunge astfel la peste 1000 de maşini. Sunt încă foarte puţine şi avem prea puţine rute, ca să scăpăm de blocaje, spun experţii.

Adrian Ilie, expert în managementul traficului: „Oamenii vor renunţa la maşină în momentul în care în toate zonele funcţionale ale Bucureştiului vor fi acoperite şi irigate corect de transportul în comun. Trebuie să avem rute corelate cu nevoia navetei zilnice."

Adrian Mihail, directorul STB: „Cu o floare nu se face primăvara, primăria are în derulare şi vehicule, tramvaie, autobuze electrice, hibrid."

Cele 400 de autobuze au costat 100 de milioane de euro. Autobuzele electrice vor costa peste 200 de milioane de euro, dar va dura cel puţin încă 2 ani până când vor circula prin Capitală. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Primul oraș din România care a pus în circulație autobuze școlare
Primul oraș din România care a pus în circulație autobuze școlare
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
greva la metrou
Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul săptămâna care vine
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
accident Dn15
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus