Proiectele care schimba pe hartie centrul Bucurestiului. Unde ar putea sa apara zone de promenada sau parcari subterane

Ultima actualizare: 31-01-2016 07:02

Cel putin pe hartie, Bucurestiul va arata ca un oras civilizat, cu zone de promenada, parcari subterane, poduri noi peste Dambovita si spatii verzi.
 

Mai multe proiecte in acest sens au fost aprobate de Consiliul General, iar o parte dintre lucrari ar trebui sa inceapa pana la sfarsitul anului. Costurile trec insa, de 200 de milioane de euro, asa ca ramane de vazut cate vor depasi faza de promisiune.

Bulevardul Unirii va fi mai mult al pietonilor care se vor putea plimba in voie pe langa fantani. Iar masinile vor circula doar pe banda care va fi amenajata in locul parcarilor de acum.

Tot aici o sa apara un amfiteatru si un turn de observatie. Masinile din Piata Constitutiei ar putea sa dispara in subteran.

Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti: "Vom promova mai mult traficul pietonal decat cel rutier, iar pentru a evita aglomerarea in zonele centrale e prevazuta si construirea unor parcari subterane sau supraterane"

In acest loc va fi construit podul Mihai Voda, intre strada Lipscani si Parcul Izvor. Pe el vor circula pietonii si va exista si o banda pentru biciclisti. Se vor face si doua parcari subterane la capetele podului.

Podul Calicilor, din apropierea Curtii de Apel, ar urma sa fie reconstruit. De asemenea ne laudam pe hartie cu spatii verzi si de promenada in pietele Cantacuzino si Lahovari.

Si Piata de Flori, plina acum de constructii insalubre, va arata cu totul altfel. Tarabele vechi de fier ar putea fi inlocuite cu spatii comerciale moderne, din metal sau lemn.

Si aici se va face o parcare subterana cu sute de locuri. La fel si la Sala Palatului, in fata careia se vor organiza expozitii in aer liber, intr-un spatiu de odihna cu fantana arteziana si un amifteatru. Intrebarea este cati dintre soferi vor accepta regulile si nu vor mai parca pe unde apuca.

Cum costurile sunt uriase autoritatile spera sa obtina o parte din bani de la Uniunea Europeana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO