CASTIGATORUL EUROVISION 2013 ROMANIA. Cezar va reprezenta tara noastra in Suedia

Cezar Eurovision

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului Eurovision.

EUROVISION 2013: Cine este Cezar Ouatu, care va reprezenta Romania la EUROVISION in Suedia

Luminita Anghel: E socant ca Stefan Naftanaila a ales sa nu-mi dea nici macar un punct la Eurovision

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") a obtinut un total de 20 de puncte, de la juriu si de la public, in urma unei lupte foarte stranse cu trupa Electric Fence si cu Luminita Anghel.

Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai, la Malmo, in Suedia. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.

Citește și
Narcis Ianau
Narcis Iustin Ianau, Elena Carstea, Renee Santana - in finala nationala Eurovision 2013
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Melodia "It's my life", care va reprezenta Romania la Malmo, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%).

In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) si Luminita Anghel (8 puncte). Dupa notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 puncte), Luminita Anghel (10 puncte) si Cezar (8 puncte).

Astfel, in urma adunarii punctajelor, clasamentul a fost urmatorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) si Luminita Anghel (18 puncte).

In urma preselectiei, in selectia nationala a Eurovision au intrat: Casa Presei - "Un refren", Narcis Iustin Ianau - "Seven", Freestay - "Criminal Mind", Elena Carstea Muttart - "Spinning", Luminita Anghel - "Unique", Ovidiu Anton - "Run away with me", Cezar - "It's my life", Cristian Prajescu - "The best thing in life is to love", Electric Fence - "Emilia", Al Mike feat. Renee Santana - "What is love", Tudor Turcu - "Hello" si Andrei Leonte - "Paralyzed".

Juriul selectiei nationale a Eurovision a fost format din George Natsis (presedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Circota, Crina Mardare, Andrei Tudor, Stefan Naftanaila si Mihai Ogasanu. Cezar a dedicat prestatia sa familiei si publicului.

"Voi canta pentru voi, pentru tatal meu care nu mai este printre noi, dar care cu siguranta zambeste in coltul gurii de undeva de acolo sus, pentru mama mea, pentru toti cei care ma iubesc si pe care ii iubesc!", a scris Cezar pe contul sau oficial de Facebook, inainte de inceperea finalei nationale a concursului Eurovision.

Dupa aflarea votului publicului, Cezar a spus ca de trei saptamani traieste un vis.

"Nu va voi dezamagi. Doamne ajuta (...) Ii respect pe toti concurentii mei. I-am respectat din prima clipa. Ii iubesc, m-au inspirat piesele lor (...) Asa a vrut Dumnezeu si, chiar daca pe nimeni nu intereseaza, o persoana importanta acolo sus - tata - ma iubeste", a spus Cezar dupa aflarea votului final. Dupa incheierea finalei nationale, in emisiunea "DOPO Eurovision", difuzata in direct la TVR 1, Cezar a spus: "Vreau sa le multumesc tuturor concurentilor. Ii felicit pe toti. Cred ca toti am invins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la inceput am simtit niste energii. As vrea sa ne bucuram toti pentru Romania, nu sa o luam personal, ci sa ne bucuram ca poate Romania o sa faca un pas mai mare pe viitor si sa intre in primii doi".

Compozitorul Andrei Tudor, care a facut parte din juriu si care i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte), a spus ca a avut patru piese intre preferatele lui.

"Cred ca toate patru ne-ar fi reprezentat foarte bine. Din pacate a trebuit sa le clasez cumva si asa le-am vazut eu si cred ca el (Cezar, n.r.) va face o figura foarte foarte buna in faza internationala si, la fel, Cristi (Cristian Faur, n.r.) este cel care a obtinut locul al treilea la Eurovision cu Luminita Anghel (la Kiev, in 2005, n.r.). Cred ca e o reteta de succes", a spus Andrei Tudor. La randul sau, Cristian Faur, compozitorul piesei castigatoare "It's my life", interpretata de Cezar, a spus ca este foarte fericit si a multumit juriului si publicului.

"Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. Ii multumesc lui Andrei Tudor pentru ca el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca sa se stie. Am intrebat de patru contratenori. Daca vom intra mai sus cu o treapta, pe podium, la Eurovision, o sa i se datoreze si lui Andrei", a spus Cristian Faur, care a avut in concurs si piesa interpretata de Elena Carstea ("Spinning").

La randul sau, Andrei Tudor a spus ca i-a recomandat lui Cristian Faur mai multi artisti, pentru Eurovision, inclusiv pe Vladimir Catana, dar si pe Narcis Iustin Ianau.

Cezar Ouatu s-a nascut in Romania, intr-o familie de muzicieni, si a inceput sa studieze pianul la varsta de 6 ani.

S-a remarcat pentru talentul sau muzical si a absolvit Liceul de Arta "Carmen Sylva" din Ploiesti.

La 20 ani si-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic si special. A absolvit cu nota maxima sectia canto clasic la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano, una dintre cele mai importante scoli de muzica din lume.

A castigat peste 10 premii internationale la cele mai importante concursuri internationale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o cariera de peste 10 ani in lumea operei internationale, cu spectacole in cele mai importante sali si teatre din lume.

Cezar a decis in decembrie 2012 sa abordeze genul pop opera, imbinand genul opera cu cel pop opera pe aceeasi scena, intr-un concept inovativ si original pe plan mondial.

In acest an, pe langa participarea la Eurovision, Cezar are in plan doua colaborari internationale de anvergura, cu tenorul italian Andrea Bocelli si cu soprana romana Angela Gheorghiu. Tot in 2013, Cezar va lansa un single scris special pentru el de legendarul muzician Vangelis.

Selectia nationala pentru Eurovision a fost prezentata de interpretii Paula Seling, Andreea Banica si Ovi si actorul Marius Rizea.

Gazdele din camera verde au fost Oana Vladescu si Toader Paun. Invitata speciala a finalei nationale a Eurovision a fost Alyona Lanskaya, din Belarus, care s-a calificat la concursul european din acest an cu piesa "Solayoh".

Totodata, telespectatorii s-au putut bucura de un minirecital sustinut de Paula & Ovi si de o melodie interpretata de Andreea Banica.

Trofeul Euroviosion 2013 a fost realizat si anul acesta de catre designerul Alexandru Ghildus.

SAMBATA, 9 MARTIE

Al saptelea plic, de la George Nazis: 1 punct pentru Tudor Turcu, 2 pentru Ovidiu Anton, 3 pentru Cezar, 4 pentru Casa Presei, 5 pentru Renee Santana, 6 pentru Cristian Prajescu, 7 pentru Elena Carstea, 8 pentru Freestay, 10 pentru Electric Fence, 12 pentru Luminita Anghel.

Al saselea plic, de la Crina Mardare: 1 punct pentru Cezar, 2 pentru Casa Presei, 3 pentru Freestay, 4 pentru Ovidiu Anton, 5 pentru Elena Cârstea, 6 pentru Renee Santana, 7 pentru Luminita Anghel, 8 pentru Andrei Leonte, 10 pentru Tudor Turcu, 12 pentru Electric Fence.

Plicul 5, de la Andrei Tudor: 1 punct pentru Andrei Leonte, 2 pentru Tudor Turcu, 3 pentru Ovidiu Anton, 4 pentru Casa Presei, 5 pentru Renee Santana, 6 puncte pentru Freesay, 7 pentru Elena Carstea, 8 pentru Electric Fence, 10 pentru Luminita Anghel, 12 pentru Cezar.

Al patrulea plic, de la Eduard Carcota: 1 punct pentru Cristian Prajescu, 2 pentru Ovidiu Anton, 3 pentru Andrei Leonte, 4 pentru Tudor Turcu, 5 pentru Electric Fence, 6 pentru Freestay, 7 pentru Elena Carstea, 8 puncte pentru Renee Santana, 10 pentru Cezar, 12 pentru Luminita Anghel.

Al treilea plic, de la Alexandra Cepraga: 8 puncte pentru Cezar, 10 puncte pentru Electric Fence, 12 puncte pentru Luminita Anghel.

 Al doilea plic, de la Mihai Ogasanu: 8 puncte pentru Cezar, 10 puncte pentru Electric Fence, 12 puncte pentru Luminita Anghel.

Primul plic, de la Stefan Naftanaila: 8 puncte pentru Freestay, 10 puncte pentru Renee Santana, 12 puncte pentru Electric Fence.

Se anunta votul juriului.

UPDATE: Televotul a fost oprit. Voturile publicului au fost transformate în puncte. Cezar a obtinut 12 puncte.

 EUROVISION 2013 ROMANIA - LUMINITA ANGHEL - "Unique"

EUROVISION 2013 ROMANIA - CASA PRESEI - "Un refren"

EUROVISION 2013 ROMANIA - ELECTRIC FENCE - "Emilia"

EUROVISION 2013 ROMANIA - TUDOR TURCU - "Hello"

EUROVISION 2013 ROMANIA - CEZAR - "It's my life"

EUROVISION 2013 ROMANIA - FREESTYLE - "Criminal mind"

EUROVISION 2013 ROMANIA - OVIDIU ANTON - "Run away with me"

EUROVISION 2013 ROMANIA - AL MIKE feat. RENEE SANTANA - "What is love"

EUROVISION 2013 ROMANIA - ELENA CARSTEA - "Spinning"

EUROVISION 2013 ROMANIA - NARCIS IUSTIN IANAU - "Seven"

EUROVISION 2013 ROMANIA - ANDREI LEONTE - "Paralyzed"

EUROVISION 2013 ROMANIA - CRISTIAN PRAJESCU - "The best thing in life is to love"

 

 

 

 

 

Lista completa a finalistilor selectiei nationale Eurovision 2013 cuprinde urmatorii interpreti:

1. Casa Presei - "Un refren" (muzica: Gabriel Basarabescu, text: Robert Turcescu);

2. Narcis Iustin Ianau - "Seven" (muzica: Dan Horatiu Dumitras, Narcis Iustin Ianau, text: Narcis Iustin Ianau);

3. Freestay - "Criminal Mind" (muzica, text: Matei Alexandru Mihai, Florin Ristei);

4. Elena Carstea Muttart - "Spinning" (muzica: Elena Carstea Muttart, Cristian Faur, text: Elena Carstea Muttart);

5. Luminita Anghel - "Unique" (muzica: Rafael Herrero, text: Rafael Herrero, Jose Juan Santana Rodriguez);

6. Ovidiu Anton - "Run away with me" (muzica, text: Ovidiu Anton);

7. Cezar - "It's my life" (muzica, text: Cristian Faur);

8. Cristian Prajescu - "The best thing in life is to love" (muzica & text: Sergiu Rudichi);

9. Electric Fence - "Emilia" (muzica: David Ciente, Elena Luminita Vasile, Antonio Eduard Antemir, Lucian Indre, text: David Ciente, Elena Luminita Vasile);

10. Al Mike feat. Renee Santana - "What is love" (muzica: Mihai Alexandru, text: Mihai Alexandru, Alexandra Niculae);

11. Tudor Turcu - "Hello" (muzica & text: Calin Pop, Norbert Kovacs);

12. Andrei Leonte - "Paralyzed" (muzica: Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Michael James Down, text: Jonas Thander, Mike Eriksson).

Finala europeana va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR pe 18 mai. Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Bonnie Tyler va reprezenta Marea Britanie la Eurovision la 61 de ani
Bonnie Tyler va reprezenta Marea Britanie la Eurovision la 61 de ani

Cantareata galeza Bonnie Tyler va reprezenta Marea Britanie la editia din acest an a concursului Eurovision, relateaza contactmusic.com.

Narcis Iustin Ianau, Elena Carstea, Renee Santana - in finala nationala Eurovision 2013
Narcis Iustin Ianau, Elena Carstea, Renee Santana - in finala nationala Eurovision 2013

Narcis Iustin Ianau, Elena Carstea Muttart, Al Mike feat. Renee Santana, Andrei Leonte, Cristian Prajescu si Ovidiu Anton completeaza lista artistilor calificati in finala nationala a concursului Eurovision 2013.

Luminita Anghel si Robert Turcescu, printre finalistii Eurovision. Castigatorii merg la Malmo
Luminita Anghel si Robert Turcescu, printre finalistii Eurovision. Castigatorii merg la Malmo

Luminita Anghel, Electric Fence, Robert Turcescu cu trupa sa Casa Presei, Freestay, Cezar si Tudor Turcu sunt primii sase calificati in finala nationala a concursului Eurovision 2013, care se va desfasura la TVR, pe 9 martie, informeaza televiziunea.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.