EUROVISION 2013: Cine este Cezar Ouatu, care va reprezenta Romania la EUROVISION in Suedia

Ultima actualizare: 13-03-2013 07:06
Cezar

Cezar Ouatu va reprezenta Romania la EUROVISION Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului EUROVISION 2013.

CASTIGATORUL EUROVISION 2013 ROMANIA. Cezar va reprezenta tara noastra in Suedia

Cezar Ouatu s-a nascut in Romania, intr-o familie de muzicieni, si a inceput sa studieze pianul la varsta de 6 ani, potrivit Mediafax.

S-a remarcat pentru talentul sau muzical si a absolvit Liceul de Arta "Carmen Sylva" din Ploiesti.

La 20 ani si-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic si special. A absolvit cu nota maxima sectia canto clasic la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano, una dintre cele mai importante scoli de muzica din lume.

A castigat peste 10 premii internationale la cele mai importante concursuri internationale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino.

Are o cariera de peste 10 ani in lumea operei internationale, cu spectacole in cele mai importante sali si teatre din lume.

Cezar a decis in decembrie 2012 sa abordeze genul pop opera, imbinand genul opera cu cel pop opera pe aceeasi scena, intr-un concept inovativ si original pe plan mondial.

In acest an, pe langa participarea la EUROVISION, Cezar are in plan doua colaborari internationale de anvergura, cu tenorul italian Andrea Bocelli si cu soprana romana Angela Gheorghiu.

Tot in 2013, Cezar va lansa un single scris special pentru el de legendarul muzician Vangelis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO