Casa unui calugar din Bistrita, mistuita de flacari. Localnicii spun ca focul a fost pus de cineva care a vrut sa se razbune

25-11-2014 08:14


Soarta il pune la grea incercare pe un calugar din Bistrita. Casa de rugaciuni pe care o construise cu multa truda la marginea localitatii Cepari a ars, luni noapte, din temelii.

Pompierii, pregatiti sa lupte cu flacarile mari, n-au reusit sa ajunga insa la locul interventiei, pentru ca masinile lor s-au impotmolit in noroi, din cauza drumului impracticabil.

Localnicii sunt convinsi ca focul a fost pus de cineva rau intentionat, ca sa se razbune astfel pe bietul calugar.

Era putin dupa miezul noptii cand locuinta calugarului s-a aprins. Nu era acasa, iar localnicii au observat focul prea tarziu, cand flacarile aproape ca au inghitit constructia. Si asta pentru ca este situata la marginea satului.

Doua echipaje ale pompierilor au plecat spre locul interventiei, insa n-au reusit sa ajunga la casa care ardea. In plus, in zona nu exista nicio sursa de apa.

''Din cauza drumului inaccesibil, nu am putut ajunge cu tehnica de interventie. Casa a ars in totalitate, urmand sa stabilim cauza incendiului", a explicat Ovidiu Oprita, plutonier adjutant ISU Nasaud.

Localnicii cred ca in acea pustietate numai o persoana care a vrut sa-i faca rau calugarului ar fi putut da foc la casa. El nu mai trecuse pe acolo de cel putin o saptamana, iar locuinta nu era incalzita. In plus, nici electricitate nu exista.

"Inseamna ca cineva a venit si a dat foc. La ora asta numai cineva intentionat. Nu erau nici oameni pe camp, sa vina sa dea foc. Au venit din sat.", este de parere un vecin.

"Aici nu se stie cine a dat foc. Poti sa stii cine a dat foc? Aici au fost patru camere si a fost si altarul. Am fost cand a sfintit-o", povesteste un alt localnic.

Calugarul, spun localnicii, era in conflict cu vecinii sai, pentru ca atunci cand si-a construit casa le-ar fi intrat pe proprietate. De aceea, sustin oamenii, o posibila razbunare nu este exclusa!

VIDEO PROTVPLUS.RO