Marcel Vela: Românii care se întorc din aceste țari nu mai trebuie să stea în izolare

Ultima actualizare: 13-06-2020 12:33
DOCUMENT. Ordonanța Militară 8, textul integral

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat vineri seara că românii care vin în țară din Germania nu trebuie să mai intre în izolare timp de 14 zile.

Printre măsurile de relaxare anunțate joi de Guvern se numără și eliminarea măsurii de izolare pentru persoanele care vin în România din țări care înregistrează mai puțin de 5 cazuri de îmbolnăvire la milionul de locuitori în decurs de două săptămâni. Executivul a anunțat inițial trei state - Grecia, Bulgaria, Austria - iar lista completă urmează să fie întocmită de Institutul Național pentru Sănătate Publică.

 Potrivit ministrului Marcel Vela, în această categorie de țări intră și Germania.

Într-o nouă sesiune de întrebări și răspunsuri pe Facebook, Ministrul de Interne i-a răspuns telefonic unei românce din Germania, care voia să afle dacă va trebui să mai intre în izolare dacă va veni în concediu în România după 15 iunie.

„Răspunsul meu pentru dumneavoastră este că nu mai intrați în izolare. Puteți veni liniștită acasă. De săptămâna viitoare, cei care veniți din Austria, Germania, țări care înregistrează sub 5 cazuri de îmbolnăvire la milionul de locuitori în ultimele 14 zile, nu se mai intră în izolare”, i-a transmis Marcel Vela româncei.

Bilanţul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 186.022 în Germania, a anunţat institutul Robert Koch, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 348 de noi cazuri de infectare.

De asemenea, au fost înregistrate 18 decese, numărul total ajungând la 8.781, de la începutul pandemiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO