Cantitate însemnată de ketamină, descoperită în Thailanda. Drogul urma să ajungă în Europa

Ultima actualizare: 12-11-2020 16:10
ketamina
Shutterstock

Ketamină de un miliard de dolari a fost confiscată în Thailanda. Drogul era destinat pieței europene, dar urma să ajungă și în Japonia și în Coreea de Sud.

Captura de proporții a substanței psihotrope a fost anunțată joi, de Biroul thailandez antidrog, potrivit Reuters și Agerpres.

Anchetatorii au descoperit 457 de saci cu câte 25 kg de ketamină într-un depozit din provincia Chachoengsao, la est de capitala Bangkok, după ce şi-au extins investigaţia în urma găsirii în Taiwan a 300 kg de ketamină provenită din Thailanda.

Potrivit lui Montri Yimyaem, şeful Biroului, mărimea acestei capturi indică spre o reţea multinaţională, Thailanda urmând să coopereze cu alte ţări şi cu agenţii internaţionale pentru identificarea ei.

„Acest drog nu este popular în Thailanda şi este vândut mai ales în străinătate, inclusiv în Europa, Australia, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud”, a declarat oficialul tailandez.

Ketamina este utilizată în medicină ca anestezic sau antidepresiv, dar mai este folosită ca drog recreativ pentru a induce senzaţii de transă şi uneori halucinaţii, arată sursa citată.

„Această descoperire este doar începutul, vor exista investigaţii suplimentare pentru confiscarea câştigurilor ilicite obţinute din traficul de droguri”, a subliniat ministrul justiţiei, Somsak Thepsutin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO