Canicula a transformat autobuzele RATB lipsite de aer conditionat in saune. Afisul care i-a enervat pe calatori

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
ratb

Temperaturile au ajuns aproape de 40 de grade Celsius miercuri, iar umezeala din aer a facut ca disconfortul termic sa fie resimtit din plin de cei care au avut drum prin orase, la orele amiezei.

Daca afara termometrele aratau peste 37 de grade Celsius in Capitala, iar aerul incins era sufocant, in mijloacele de transport in comun a fost mai rau. Calatorii s-au inghesuit in autobuzele in care temperatura era la fel de placuta ca aceea din sauna.

O tanara a fotografiat o coala de hartie lipita pe geamul unui autobuz, prin care oamenii sunt anuntati sec ca vehiculul nu este dotat cu instalatie de aer contitionat in salonul destinat calatorilor.

"Suntem in Bucuresti, capitala Romaniei, luna iunie, anul 2016, in jur de 40 de grade. Vreo 50 de oameni, inghesuiti in picioare. Sunt locuri libere pe scaune, dar putini sunt indeajuns de curajosi sa se aseze in balta de transpiratie lasata de cel care a stat inainte. Vanturam sepci, evantaie, reviste si pliante si ne compatimim unii pe ceilalti. E totusi bine, pana acum nu a lesinat nimeni. Poate mai tarziu... Oare cine ne multumeste, in afisul de mai jos, pentru intelegere?", se intreaba tanara intr-o postare pe Facebook.

Situatia mijloacelor de transport lipsite de aer conditionat dureaza deja de ani de zile, iar RATB nu a luat pana acum nicio masura. Explicatia reprezentantilor Regiei este si ea la fel de seaca: doar jumatate din autobuze au aer conditionat.

RATB spune că dacă s-ar fi cumparat toate autobuzele cu aer conditionat, costurile ar fi fost mai mari, si ca, oricum, aceasta cheltuiala ar fi fost nejustificata. Asta in conditiile in care cele 1.000 de autobuze cumparate in 2006 si 2008 au costat 200 de milioane de euro.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO