Când promite ministrul Cuc că șoferii pot circula pe lotul 4 Lugoj - Deva

13-08-2019 18:54


Între incompetența autorităţilor şi amânările provocate de constructori, autostrăzile României arată ca un pariu pierdut. Se întâmplă şi cu lotul 4 al şoselei de viteză Lugoj-Deva, care nu poate fi dat în folosinţă.

În iulie, ministrul Transporturilor susţinea că porţiunile de drum 3 şi 4 vor fi deschise în două săptămâni. Marți, acelaşi Răzvan Cuc a vrut să vadă de ce promisiunile lui s-au evaporat.

Lotul 4 Lugoj-Deva al autostrăzii A1 a fost recepționat de Compania Naţională de Drumuri, dar şoseaua de 22 de kilometri, cu o lungă istorie de întreruperi nu poate fi deschisă nici acum circulaţiei.

Motivul este comic: bretelele care ar fi permis descărcarea traficului se află pe lotul 3, pe care nu a putut fi începută recepţia din cauză că nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice necesare.

Marți, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că va penaliza construtorul spaniol al lotului 3 cu 73 de milioane de lei şi a avertizat că vor fi şi alte amenzi dacă nu se vor remedia deficienţele constatate. Cei vizaţi nu au fost însă de față şi nu au putut să comenteze situaţia.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: "Antrepenorul a indus în eroare compania spunând că a finalizat cu totul, a venit pe teren, nu a fost aşa, nu se face recepţia".

Sorin Scarlat, Compania Naţională de Autostrăzi: "Elementele de siguranţă a traficului, gardurile nu sunt finalizate, sistemele de colectare şi evacuare a apelor. Vrem să ne asigurăm că toate elemntele astea nefinalizate să fie puse la punct."

Răzvan Cuc a explicat că săptămâna trecută a cerut de două ori recepţia finală a lucrărilor, insă i s-ar fi spus că nu sunt finalizate.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: "Indolența antreprenorului care vine şi spune că nu vrea să deschidem până la bretele la Ilia doar dacă fac tot lotu. Aici nu negociem, e un şantaj din punct de vedere moral."

Cuc spune că săptămâna viitoare şoferii vor circula pe lotul 4 plus 800 de m din lotul 3.

Dacă autostrada Lugoj-Deva ar fi dată în folosinţă, distanţa dintre Sibiu şi Viena ar fi parcursa în maximum 6 ore şi jumătate. Astfel, orice turist român care ar porni din Sibiu, după micul dejun, la ora 8, ar putea lua prânzul în capitala Austriei, după-amiază.

La noi, prin comparaţie, distanţa dintre Bucureşti şi Târgu Mureş este parcursă pe vechile noastre drumuri naţionale tot în 6 ore şi jumătate.

Acum, chiar dacă problema bretelelor se va rezolva, până să circulăm neîntrerupt de la Sibiu la Nădlac pe autostrada va mai dura. Şi asta pentru că la limita judeţelor Timiş şi Hunedoara urmează să fie construite doua ecoducte pentru urşi, care vor străpunge un deal. Deocamdată sunt doar în faza de licitaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO