Campionatul Mondial de Panettone din Italia reunește artiștii patiseri. Rețetele inedite prezentate

×
Codul embed a fost copiat

La Campionatul Mondial de Panettone, organizat anul acesta în Velletri, lângă Roma, 80% dintre cei 300 de concurenți sunt, bineînțeles, italieni.

În spatele ușilor închise, juriul are o misiune nu tocmai ușoară: trebuie să guste din fiecare cozonac intrat în concurs.

Roberto Lestani, Președintele Federației Internaționale a patiserilor : „Elementele pe care le căutăm la un panettone clasic se bazează pe mai multe criterii, de la culoare, la formă, și până la copt și aromă, acolo unde se simt cel mai bine ingredientele folosite de patiser.”

Pe lângă ingrediente de calitate, rețeta perfectă de panettone cere și multă experiență. Amedeo Donatone, un patiser de lângă Roma, spune că în fiecare an coace peste 1.200 de cozonaci italienești pentru Crăciun.

Amedeo Donatone:Cea mai dificilă parte e să știi cum să adaugi ingredientele pas cu pas. Dacă faci o greșeală - cum ar fi să pui prea multe ouă sau prea mult unt, coca se taie și nu mai poate fi reparată.”

Citește și
mancare
Cum putem reinventa mâncarea care ne-a rămas după Paște. Cele mai bune idei de la bucătari
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Rețeta clasică de panettone are puține ingrediente, printre care migdale, stafide și lămâie confiată. Dar au fost acceptaţi şi patiseri cu rețete... inedite.

Roberto Lestani:Poți da peste un concurent cu o idee genială care adaugă valoare unui produs artizanal, pentru că frumusețea lucrurilor e să ai inspirație artistică și să creezi ceva special, care nu se mai regăsește pe piață.”

Bunătățile au fost evaluate de câțiva patiseri de talie internațională, la rândul lor victorioși în competiții mondiale. Nu s-au grăbit: au petrecut trei zile degustând creațiile intrate în concurs.

Francesco Luni:Dedic acest trofeu tatălui meu, care a murit anul trecut. A fost învățătorul meu, am lucrat mereu alături de el și-l port cu mine în inimă. Mulțumesc, tată.”

Ruggiero Carli: Este un panettone clasic, artizanal, hand-made, creat cu dragoste de mine și de colegii mei patiseri.”

Pentru cei mai mulți dintre concurenți, abia acum începe greul: în săptămânile următoare trebuie să pregătească mii de cozonaci italienești, pentru sărbătoarea de Crăciun.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Peste 500 de oameni din Argeș s-au înghesuit să primească pachete cu colivă şi cozonac la o biserică
Peste 500 de oameni din Argeș s-au înghesuit să primească pachete cu colivă şi cozonac la o biserică

În Argeş - judeţul cu cea mai mare creştere a numărului de infectări 500 de oameni s-au înghesuit să primească pachete cu colivă şi cozonac la sărbătoarea de hram a unei biserici.

Cum putem reinventa mâncarea care ne-a rămas după Paște. Cele mai bune idei de la bucătari
Cum putem reinventa mâncarea care ne-a rămas după Paște. Cele mai bune idei de la bucătari

Plăcinte ciobănești făcute cu ce-a mai rămas din friptura de miel, frigănele sau budincă de cozonac și nu în ultimul rând, ouă umplute, tocmai acelea vopsite cu multă migală, acum câteva zile.

Producatorul celebrului Panettone investeste 50 de milioane de euro in Cluj
Producatorul celebrului Panettone investeste 50 de milioane de euro in Cluj

Compania italiana Battistero, producatoarea produselor Panettone, investeste 50 de milioane de euro intr-o unitate de productie in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu. Italienii vor crea peste 500 de locuri de munca.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.