Camera Deputatilor a adoptat astazi legea. Tichetele de masa vor putea creste pana la valoarea de 15 lei

18-10-2016 14:32


Camera Deputatilor a adoptat, marti, in calitate de for decizional, legea privind modificarea valorii tichetelor de masa, care vor putea ajunge la suma de maximum 15 lei, fata de 9,57 lei, cat este in prezent.

Legea a fost initiata de parlamentari, din PSD, PNL, UDMR si din grupul minoritatilor. In forma initiala, proiectul prevedea o crestere a valorii nominale a tichetelor de masa la 12 lei, insa comisiile din Camera Deputatilor au adoptat un amendament potrivit carora suma maxima devine 15 lei. Amendamentul a fost propus de catre deputatul PNL Andreea Paul.

”Este o initiativa prin care se propunea posibilitatea de a se mari (valoarea tichetelor de masa - n.r.) (...), ramanand valoarea actuala in vigoare, si doar posibilitatea angajatorului de a mari aceste tichete, valoarea acestor tichete sa poata fi avuta in vedere ca si optiune”, a declarat presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon, citat de news.ro.

Reprezentantii Guvernului au spus ca Executivul nu sustine acest proiect.

”Guvernul se opune tot timpul in perioada preelectorala unor astfel de masuri. Nu are un impact decat benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite in comert, sunt purtatoare de TVA. (...) Mergem cu raportul saptamana viitoare in plen si sper ca toti angajatii care beneficiaza de acest tip de stimulente sa poata beneficia de o valoare mai mare cat mai curand”, a mai spus Solomon.

In acest moment, valoarea unui tichet de masa este de 9,57 de lei, fiind printre cele mai mici din Uniunea Europeana.

Legea va merge la presedinte pentru promulgare.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO