CAMERA ASCUNSA. Cat costa si cat de usor se obtine ketamina, drogul care te poate ucide imediat

Ultima actualizare: 30-10-2012 20:44

De cand substantele etnobotanice se gasesc mai greu, dependentii de stupefiante folosesc un drog extrem de periculos, ketamina, care-i poate ucide imediat, ne atrag atentia medicii.

Ketamina este un anestezic folosit in medicina veterinara, care, odata ajuns in corpul uman, paralizeaza muschii si ataca rapid creierul. Iar inima se poate opri. De altfel, la nivel mondial, ketamina este pe locul trei in topul celor mai periculoase droguri. La noi, comercializarea substantei se face doar cu aprobari speciale. Insa, dependentii o pot procura usor. Avem dovada, intr-un material filmat cu o camera ascunsa.

Ketamina este interzisa prin lege, dar poate fi cumparata foarte usor de pe piata neagra. 10 ml costa 300 de lei, iar traficantii sunt gata sa lase din pret. Negocierea s-a purtat intr-un cartier marginas al Bucurestiului. Dar am gasit acest drog si in Prahova. Legea le da dreptul doar medicilor veterinari sa cumpere asemenea produse cu indicatii foarte precise.

Insa, dependentii n-au nici o teama. Fac orice ca sa-si procure substanta halucinogena. Din pacate, putini isi dau seama ca isi pun viata in pericol si ca pot muri din cauza acestui drog. Le atrage atentia un tanar care a consumat ketamina un si a avut puterea sa spuna stop. Altfel acum ar fi fost mort, dupa cum spune chiar el.

"Iti separa mintea de corp, la un anumit nivel poti sa te gandesti ca ai o experienta extracorporala. Corpul tau este anesteziat, nu mai functioneaza si se amesteca gandurile cumva", a povestit tanarul.

Substanta interzisa de lege poate fi procurata si de pe internet, de la dealeari straini. Medicii le atrag atentia miilor de tineri care folosesc acest drog, numit si "Regele Kiev", ca-si risca viata. Dupa ce ketamina ajunge in corp, li se poate opri inima.

Un studiu realizat de Oxford University claseaza ketamina pe locul 3 dupa heroina si cocaina in topul celor mai periculoase droguri. In 2010, autoritatile noastre au introdus substanta pe lista celor interzise. Asta inseamna ca posesia ilegala a anestezicelor care contin ketamina se pedepseste cu inchisoarea.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO