Președinții celor două Camere ale Parlamentului, la judecată. Dragnea, întâmpinat cu cătușe

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Marti 03 Octombrie 2017 09:19
Categorie: Justitie

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, liderul Senatului Călin Popescu Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, au ajuns astăzi la Instanța Supremă.

Președintele PSD Liviu Dragnea a avut parte de momente tensionate chiar înainte să pășească în curtea Instanței Supreme.

El a fost întâmpinat de un grup de protestatari, care i-au adresat apelativul ”Infractorule” și au fluturat cătușe în fața lui, reproșându-i faptul că nu își asumă public legătura cu compania care administrează insula Belina, în scandalul Tel Drum.

Pe tot drumul, de la intrarea în curte până în sala instanței supreme Dragnea nu a schițat niciun gest, însă în sală a fost așteptat de fosta lui soție, Bombonica Prodana, alături de care este judecat pentru avuzații de instigare la abuz în serviciu.

Cei doi s-au pupat, însă nu și-au vorbit decât preț de câteva minute, iar apoi fiecare a rămas alături de avocatul său, pentru a decide ce se va întâmpla de acum înainte.

Reamintim, în cazul lui Dragnea procesul se reia de la zero, după ce unul dintre membrii completului de judecată s-a pensionat, lăsând locul unui alt magistrat care a intrat în acest complet. Astfel, toate procedurile care s-au derulat în acest dosar se vor relua.

În acest dosar se judecă modalitatea prin care două funcționare de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman erau plătite din bugetul statului, deși ele erau angajate de organizația PSD Teleorman.

Conflict deschis între Tăriceanu și Iohannis. Schimb de replici și acuze grave între primii oameni în stat

Același lucru s-a întâmplat și în cazul președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, care este acuzat pentru acuzații de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. El a apucat să dea o declarație în acest dosar în privința legăturilor pe care le-a avut cu diferiți oameni de afaceri români sau israelieni, cercetați sau judecați într-un dosar amplu de corupție.

Este vorba despre retrocedarea presupus frauduloasă a fostei ferme regale Băneasa și a unei părți importante din pădurea de la Snagov.

El fusese audiat la DNA Brașov și, spun procurorii, ar fi ascuns detalii însemnate despre aceste relații importante pe care Tăriceanu le avea cu oamenii de afaceri israelieni și români, printre care se afla și Remus Truică.

El și-a nuanțat declarația inițială, precizând că legăturile sale cu acești oameni erau sporadice, respingând categoric suspiciunea că ar fi favorizat această grupare, câtă vreme, spune el, unul dintre oamenii interesați de acele retrocedări ar fi prințul Paul al României - un personaj despre care Tăriceanu a spus că este un ”bastard”.

Tăriceanu a ajuns la instanţa supremă în jurul orei 8.00, el plecând după aproximativ o oră.

Nici la intrare, şi nici la ieşire el nu a făcut declaraţii, spunându-le jurnaliştilor: "Îmi cer scuze, nu am să fac declaraţii suplimentare".

Preşedintele Senatului a dat o declaratţie de inculpat în faţa noului complet, el susţinându-şi din nou nevinovăţia şi spunând că acuzaţiile procurorilor sunt doar "speculaţii".

Procesul lui Tăriceanu a fost reluat de la zero, în condiţiile în care o judecătoare din complet, Anamaria Dascălu, s-a pensionat, iar noul preşedinte de complet, Constantin Epure, a anunţat că se impune readministrarea probelor. Procurorul a cerut şi el administrarea tuturor probelor din rechizitoriu.

Procesul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului a început în 14 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce, pe 10 februarie, instanţa a decis că procesul poate începe pe fond, respingând definitiv cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului.

În acest dosar, fusese audiat Tăriceanu, ca inculpat, în timp ce Şerban Mihăilescu a dat o declaraţie de martor în urma căreia procurorii s-au autosesizat pentru mărturie mincinoasă după ce acesta şi-a schimbat depoziţia dată în timpul urmăririi penale.

Dosarul a fost trimis instanţei în 6 iulie 2016, de către procurorii DNA Braşov, care îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Tăriceanu susține că n-a văzut nicio scumpire la carburanţi. Administrația Prezidențială: Este rupt de realitate

Tăriceanu susține că n-a văzut nicio scumpire la carburanţi. Administrația Prezidențială: Este rupt de realitate

VIDEO PROTVPLUS.RO

Tudorel Toader

Toader: Ministerul a elaborat două proiecte de modificare a Codurilor. Comisia a promovat alte două

Decizia neașteptată luată de instanță în cazul fetei care cântărea 16 kilograme la 19 ani

Tudorel Toader se delimitează de Legile Justiţiei, în forma criticată de Comisia de la Veneţia

Toader, replică pentru Ambasada Germaniei: ”Abuzul în serviciu nu e incriminat distinct”

Zegrean: ”Dacă vrem să rămânem în Europa, recomandarea Comisiei de la Veneția nu poate să nu fie luată în considerare”

Dosarul decontărilor presupus fictive, în care vor judecate 120 de persoane, finalizat

augustin lazar

Lazăr avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice ale unor persoane publice

Comisia de la Veneţia, despre revocarea şefei DNA: CCR îşi contrazice propria decizie din 2005

Modificările Codului Penal ar încălca Constituţia şi chiar convenţiile ONU, spune Parchetul General

Pedeapsa primită de un bărbat din Iași care și-a legat fiica în lanțuri, apoi a bătut-o

FSANP: Tudorel Toader are dosar pentru abuz în serviciu. Urmărirea penală in rem, declanșată

Anca Jurma a preluat interimatul la DNA. Lazăr: ”Lupta anticorupție în România va continua cu fermitate”