Tătaru preconizează o creștere a numărului cazurilor de COVID-19: "Septembrie va fi o lună de foc"

Tătaru, despre starea de urgență: ”Dacă unii vor cu tot dinadinsul”. Cum se poate reveni în această situație

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a comentat, luni seară, prima zi de şcoală şi a afirmat că, aşa cum anunţat anterior, ”luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc”, referindu-se inclusiv la deschiderea școlilor şi la alegerile ce urmează.

Ministrul afirmă că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor, chiar dacă până să se ajungă în clase au fost momente de aglomeraţie. Nelu Tătaru consideră că era necesar ca şcoala să înceapă ”atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional”, potrivit News.ro

”Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avut mai multe măsuri de relaxare”, a afirmat, luni seară, la un post de televiziune, Nelu Tătaru. Acesta a afirmat că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor.

”Astăzi, în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fata şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de ănceput în caren nu eram obişnuiţi pentru unînceput de şcoală în acest mod. Era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Întrebat când vom avea al doilea val al pandemiei de coronavirus şi a răspuns: ”Staţi să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau cea de-a doua cocoaşă, suntem în acel platou pe care intenţionăm să îl menţinem pe aceste 2 săptămâni, 10- 14 zile în care vedem efectul de la începutul şcolii, efect pe care trebuie să îl observăm în rândul copiilor, dar şi în rândul profesorilor. Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în acelaşi platou, cu o creştere relativ mică de la o zi la alta”.

Citește și
coronavirus
De ce are România cele mai multe decese Covid-19. Explicațiile specialiștilor
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Acesta se aşteaptă la o creştere a numărui de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după reluarea cursurilor.

”Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri. În respectarea regulilor există un parteneriat: elevi, profesori, părinţi”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că perioada critică este de 10 - 14 zile.

Anul şcolar 2020 – 2021 a început, luni, cele mai multe unităţi adoptând scenariul verde care presupune prezenţa fizică a elevilor în bănci.

Până în prezent, pe teritoriul României sunt 104.187 de cazuri confirmate cu Covid-19.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Învățământul în sistem online, un eșec încă din prima zi. Zeci de mii de elevi au primit
Învățământul în sistem online, un eșec încă din prima zi. Zeci de mii de elevi au primit "interzis" la educație

Pentru mii de elevi, începutul de an şcolar, în sistem online, s-a dovedit un experiment ratat. Tabletele promise de guvern nu au ajuns la toţi copiii, aşa că pentru mulţi, accesul la educaţie - un drept prevăzut de Constituţia României - este îngrădit.

De ce are România cele mai multe decese Covid-19. Explicațiile specialiștilor
De ce are România cele mai multe decese Covid-19. Explicațiile specialiștilor

”Avem foarte multe persoane vulnerabile care se infectează, iar secțiile de terapie intensivă sunt supraaglomerate”. Așa explică specialiștii numărul din ce în ce mai mare de decese de la noi, spre deosebire de țările vestice.

Grădiniță în pandemie. Preșcolarii nu poartă mască, iar riscul de contaminare este mare
Grădiniță în pandemie. Preșcolarii nu poartă mască, iar riscul de contaminare este mare

Peste 600.000 de copii de o șchioapă au bătut timid la porțile grădiniței și, cu multe lacrimi și rugăminți, au fost smulși cu greu de educatoare din brațele părinților. 

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.