Bursa de pește, inaugurată de Dăncilă nu mai funcţionează după 4 zile. Culisele proiectului

×
Codul embed a fost copiat

Inaugurată luni, cu mare fast, Bursa de Peşte din Tulcea, promisă de zece ani pescarilor din Deltă, nu mai funcţionează.

Vineri echipa Ştirilor ProTV a fost întâmpinată doar de agenţii de pază care au recunoscut că Bursa este închisă şi nu este nimeni la serviciu, care să poată da lămuriri. Responsabilii din Ministerul Agriculturii dau vina pe prohibiţie, deşi proiectul bursei de peşte a fost conceput să funcţioneze tot anul.

Bursa a fost inaugurata luni, în prezenţa premierului şi a ministrului Agriculturii. Oficialii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare şi au tăiat panglica, promiţând că îi vor sprijini pe pescarii din Deltă şi că bursa va funcţiona la turaţie maximă.

Viorica Dăncilă, premierul României, pe 8 aprilie: "Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la inaugurarea oficială a bursei de peşte de la Tulcea, proiect pe care pescarii din Deltă îl aşteaptă de mai bine de 10 ani."

Petre Daea, ministrul Agriculturii: ”Are drumul deschis, activitatea trebuie să continue, indiferent de situaţie."

Numai că, indiferent de situaţie, activitatea nu continuă! După numai cinci zile, clădirea bursei de peşte de la Tulcea pare aproape părăsită. În parcare, atrag atenţia camioanele dotate cu instalaţie frigorifică, care ar trebui să transporte peştele din toate regiunile Deltei. Nimeni nu transportă însă nimic.

Uşa sălii în care a avut loc lansarea bursei de peşte este închisă, vedem că totul este gol înăuntru. A mai rămas doar buchetul de flori de pe masă la care au stat premierul și ministrul Agriculturii.

Citește și
VIDEO. Filmare șocantă cu un bărbat rănit legat pe capota unui jeep. „Soldații l-au luat, l-au legat de capota jeep-ului și au plecat”

La vederea echipei de filmare, agentul de pază a chemat echipajul de intervenţie rapidă.

Agent de pază: "Aveți vreo hârtie la mână că vi s-a dat accesul în instituție, aici?Fără aprobarea directorului nu se poate.”

Culisele proiectului Bursa de Pește

Oficialii din cadrul Camerei de Comerţ "Unirea", recent deschisă de Ministerul Agriculturii, sunt şi cei care se ocupă şi de Bursa de Peşte de la Tulcea. Ei recunosc că, deşi a fost inaugurată cu fast, unitatea nu funcţionează.

Adrian Izvoranu, director Casa Română de Comerț "Unirea": "S-a construit obiectul fizic, care înseamnă clădire și instalații, urmează construirea infrastructurii organizatorice. Trebuie să angajăm oameni, trebuie să instruim oamenii, trebuie să facem relații, să stabilim contacte."

Proiectul Bursei de peşte de la Tulcea a fost anunţat în urmă cu peste zece ani. Pescarii spun însă că este foarte greu ca aceasta să functioneaze, în primul rând din cauza amplasamentului.

Dan Verbina, președinte Asociaţie de Pescari: "Zonele de pescuit sunt undeva pe braţul Sfântul Gheorghe, la distanţă mare faţă de bursă. Ca să funcţioneze exact ca o bursă trebuia să fie similar unui centru de prima vânzare aflat în mijlocul Deltei."

Proiectul a costat 6 milioane de euro din fonduri europene. Dacă Bursa de Peste nu ar fi fost deschisă până la sfârşitul lunii martie, statul putea fi obligat să dea toţi banii înapoi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Slovacii sunt dramatici după România - Belgia 0-2 + concluzia trasă înainte de meciul decisiv împotriva tricolorilor
Slovacii sunt dramatici după România - Belgia 0-2 + concluzia trasă înainte de meciul decisiv împotriva tricolorilor
Citește și...
Bursa de pește de la Tulcea, inaugurată, dar pustie. Trei lăzi, scoase la vânzare
Bursa de pește de la Tulcea, inaugurată, dar pustie. Trei lăzi, scoase la vânzare

După ce în ultimii ani a stat nefolosită, Bursa de pește de la Tulcea a fost inaugurată luni de premierul Viorica Dăncilă şi de ministrul Agriculturii.

Recomandări
Războiul din Ucraina, urmărit pe radar din satul românesc care va deveni cea mai mare bază NATO din Europa: ”E suprarealist”
Războiul din Ucraina, urmărit pe radar din satul românesc care va deveni cea mai mare bază NATO din Europa: ”E suprarealist”

NATO urmărește de la Mihail Kogălniceanu în direct pe radar războiul dus de Rusia în Ucraina, iar asta este suprarealist până și pentru militarii americani cantonați acolo. În plus, se obțin informații valoroase despre tot ce fac rușii.

 

Milioane de români au urmărit cu sufletul la gură meciul României cu Belgia la EURO 2024. „A fost palpitant”
Milioane de români au urmărit cu sufletul la gură meciul României cu Belgia la EURO 2024. „A fost palpitant”

Milioane de români din întreaga țară au urmărit cu sufletul la gură partida dintre Belgia și România. În București, dar și în marile orașe, terasele au fost pline, iar oamenii au cântat și tresărit la fiecare pasă.

Cadavrul lui Cristian a fost găsit la trei săptămâni de la tragedia din Natisone
Cadavrul lui Cristian a fost găsit la trei săptămâni de la tragedia din Natisone

Un cadavru a fost găsit duminică dimineaţă în râul Natisone, în apropierea albiei unde a avut loc accidentul în care au fost implicaţi cei trei tineri români.